SP: Turska sledeći protivnik

Izvor: S media, 08.Sep.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Turska sledeći protivnik

Reprezentacija Turske biće rival Srbiji u polufinalu Svetskog prvenstva, nakon što je večeras u potpunosti pregazila selekciju Slovenije rezultatom 95:68.

Turci su prikazali sjajnu igru, imali 24 asistencije i 10 pogođenih trojki, uz sjajan procenat šuta za dva poena (71 odsto), ali pre svega vrlo kvalitetnu igru u odbrani.

Svih 12 igrača Bogdana Tanjevića upisalo se u strelce, a pitanje pobednika bilo je gotovo rešeno posle samo 10 minuta igre, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << domaćin SP vodio 27:14, nakon čega se Slovenci nisu vratili u utakmicu, a razlika je rasla iz minuta u minut.

Na poluvremenu je bilo 50:31 i bilo je jasno da Memiju Bećiroviću i njegovim igračima ne preostaje ništa drugo do da čestitaju boljem.

Uoči početka poslednjeg perioda igre, Turci su vodili 71:43, a Slovenija ni poslednjih 10 minuta nije iskoristila da popravi utisak.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Ersan Iljasova sa 19 poena, Sinan Guler sa 12, dok su Omer Onan, Kerim Tunčeri i Hidajet Turkoglu (sedam asistencija) utakmicu završili sa po 10.

Kod Slovenaca, Boštjan Nahbar i Sani Bećirović ubacili su po 16, a Primož Brezec 10 i Uroš Slokar po 10 poena.

Polufinalni meč između Srbije i Turske na programu je u subotu, 12. septembra.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TURSKA PROTIVNIK SRBIJE U POLUFINALU

Izvor: Kurir, 09.Sep.2010, 00:27

ISTANBUL - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva protiv domaćina Turske, koja je večeras pobedila Sloveniju sa 95:68. Najefikasniji u pobedi domaćina bio je Irsan Iljasova sa 19 poena, ali je cela ekipa igrala dobro i koristila bučnu podršku sa tribina. U ekipi...

Nastavak na Kurir...

Helios bolji od Partizana

Izvor: Blic, 09.Sep.2010

Košarkaši Partizana su poraženi od Heliosa rezultatom 78:68 (16:12, 23:13, 10:20, 29:23) u trećoj pripremnoj utakmici...Košarkaši Partizana su nervoznije ušli u utakmicu pa je ekipa Heliosa već na startu to iskoristila i do kraja prvog poluvremena povećavala rezultatsku prednost i na veliki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.