SP: Srbija čeka rivale u Barseloni

Izvor: B92, 03.Feb.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srbija čeka rivale u Barseloni

Košarkaška reprezentacija Srbije saznaće u ponedeljak uveče rivale na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Šampionat sveta održaće se krajem avgusta i početkom septembra ove godine.

Žreb je zakazan u 19 sati u Barseloni, a reprezentacija Srbije svrstana je u četvrti šešir sa selekcijama Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, što znači da sa tim ekipama ne može biti u istoj grupi.

Međunarodna košarkaška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << federacija saopštila je da je raspored takmičenja napravljen prema rang listi, kao i teritoriji, da se ne bi dogodilo da zemlje iz istog regiona igraju zajedno.

Domaćin Španija biće u A grupi, SAD u C grupi, a Finska neće biti u grupi sa Španijom i Litvanijom, kao ni Australija sa Novim Zelandom.

Sastavi šešira:

1: Argentina, Litvanija, Španija, SAD.

2: Angola, Egipat, Senegal, Finska.

3: Iran, Južna Koreja, Filipini, Novi Zeland.

4: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Ukrajina.

5: Brazil, Dominikanska Republika, Meksiko, Portoriko.

6: Australija, Franuska, Grčka, Turska.

Prvenstvo sveta za košarkaše biće održano u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SP: Srbija čeka rivale u Barseloni

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije saznaće u ponedeljak uveče rivale na Svetskom prvenstvu u Španiji...Šampionat sveta održaće se krajem avgusta i početkom septembra ove godine...Žreb je zakazan u 19 sati u Barseloni, a reprezentacija Srbije svrstana je u četvrti šešir sa selekcijama Hrvatske,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.