Rusi se tukli sa Slovacima, uhapšeni i Ukrajinci

Izvor: B92, 15.Jun.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi se tukli sa Slovacima, uhapšeni i Ukrajinci

Ruski navijači nastavljaju da divljaju u Francuskoj, protekle noći tukli su se sa Slovacima u Lilu, gde se dve selekcije sastaju u sredu od 15 časova.

Iako francuske vlasti deportuju ruske huligane, očekuje se da će na dan utakmice u Lilu biti oko 15.000 navijača.

U neposrednoj blizini je Lans, gde se od 21h sastaju Engleska i Vels, a ostrvljani su već imali blizak susret sa Rusima.

Francuska policija saopštila je da je uhapsila sedmoro izrednika u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lilu, a među njima po dva Rusa i Ukrajinca zbog nošenja hladnog oružja, bacanja flaša i stolica.

Ulice Lila bi tokom srede trebalo da obezbeđuje oko 4.000 policajaca, dok ih je u 25 kilometara udaljenom Lansu oko 2.400.

Pre nekoliko dana povređeno je više od 30 ljudi u sukobi Rusa i Engleza u Marseju, jedan Britanac je teže povređen, a huligani su se tukli kako na ulicama tako i na stadionu gde su paljene i baklje.

Policija je koristila dimne bombe, suzavac i vodeni top kako bi smirila nerede.

U međuvremenu, engleski navijači su gazili rusku zastavu ispred kafića u Lilu u utorak.

S druge strane, francuska policija je ruskim navijačima oduzimala zastave i pasoše.

Problema su imali i ruski novinari, engleski navijači su jednom uzeli telefon i razbili ga, dok policija nije želela da se meša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeno sedam huligana u tuči u Lilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016

Francuska policija saopštila je danas da je sedmoro izgrednika uhapšeno u tuči ruskih i slovačkih navijača u Lilu, javlja agencija AFP...Među privedenima su po dva Rusa i Ukrajinca, optužena za nošenje hladnog oružja, bacanje flaša i stolica u tuči koja se dogodila sinoć nešto posle ponoći...Lokalne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.