Rosi i Vinjales dobili nove igračke

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi i Vinjales dobili nove 'igračke'

Ekipa Jamahe prva je predstavila svoj motor za predstojeći Moto GP šampionat, a u odnosu na prošlogodišnji model, novi YZR-M1 ima malo drugačije farbanje.

Motor koji će Valentino Rosi i Maverik Vinjales voziti tokom ove sezone otkriven je u Madridu, ima nešto tamniju boju plave i nešto veći brending Movistara, glavnog sponzora tima.

Nova sezona biće peta zaredom za Rosija u Jamahi, a prethodne tri, ‚Doktor‘ je završio na drugom mestu u generalnom plasmanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
„Najvažnija stvar će biti da imamo dobre trke i pokušamo da uvek budemo brzi i dovoljno konkurentni da se borimo za pobedu. Važno je biti koncentrisan i jak. Posle toga, u borbi za titulu se nikad ne zna. Moraćemo da sačekamo prve trke da bismo videli koliki potencijal imamo, a i naši rivali. Najvažnije je da nedeljom budemo najbolji“, rekao je Rosi.

Vinjales je u Jamahu stigao iz Suzukija i u timu je zamenio Horhea Lorenca, koji je prešao u Dukati. Devetostruki svetski šampion je istakao zadovoljstvo dolaskom mladog Španca.

„Navikao sam da imam veoma jakog timskog kolegu u Horheu. Maverik me je impresionirao od prvog dana. Voleo bih da mu je bilo potrebno mnogo više vremena da bude brz, ali se pokazao veoma jakim od prvog dana. Mislim da zajedno možemo da odradimo dobar posao, da motor bude bolji i da pokušamo da budemo na podijumu svake nedelje“, naglasio je ‚Doktor‘.

Vinjales, koji je u četvrtak imao svoj debi u Jamahinim bojama na predstavljanju motora, imao je priliku da testira Jamahu u novembru prošle godine. Na tim testiranjima je bio impresivan, što je mnoge navelo da razmišljaju da će biti ozbiljan konkurent za titulu.

„Prošle godine, kada sam pratio Jamahe, znao sam da je njihov motor veoma brz. Kada sam seo na Jamahu, pokušao sam da vozim motor onako kako znam, i bio je sjajan. Bio sam veoma brz, što me je iznenadilo“, rekao je Vinjales.

Rosi i Vinjales će novu priliku da voze novi model Jamahe imati na prvim predsezonskim testiranjima na stazi „Sepang“, koja počinju 30. januara.

Nova sezona počinje 26. marta Velikom nagradom Katara, a moći čete da je pratite u do sada neviđenom formatu na Sport klubu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rosi i Vinjales dobili nove 'igračke'

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2017

Ekipa Jamahe prva je predstavila svoj motor za predstojeći Moto GP šampionat, a u odnosu na prošlogodišnji model, novi YZR-M1 ima malo drugačije farbanje...Motor koji će Valentino Rosi i Maverik Vinjales voziti tokom ove sezone otkriven je u Madridu, ima nešto tamniju boju plave i nešto veći...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.