Rodriges slavio na trećoj etapi, Frumu žuta majica

Izvor: Akter, 06.Jul.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodriges slavio na trećoj etapi, Frumu žuta majica

Španski biciklista Hoakim Rodriges pobedio je danas na trećoj etapi Trke kroz Francusku, dok je žutu majicu preuzeo Kris Frum

Rodriges je etapu od Antverpena do Juija, dugu 159 i po kilometra, prešao za tri sata, 26 minuta i 54 sekunde. On je trijumfovao ispred Fruma, Aleksisa Viljermosa, Dena Martina i Tonija Galopena.

Vodeći u generalnom plasmanu Frum ima sekund prednosti u odnosu na drugoplasiranog Tonija Martina.

Etapu je obeležio pad velikog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << biciklista sredinom etape, zbog čega je trka na kratko bila prekinuta.

U incidentu je učestvovao i posle prve dve etape vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kančelara, koji je i pored teškog pada nastavio trku.

Kontador je trku završio sa oko osam minuta zaostatka za pobednikom.

Odustali su Dmitrij Kozončuk, Vilijam Bonet, Tom Dumolan i Simon Gerans.

Sledeća etapa voziće se sutra od Serena do Kambrea, a duga je 223,5 kilometra.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Tur: Martinu etapa i žuta majica

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 18:36

Nemački biciklista Toni Martin pobedio je na četvrtoj etapi Tur d'Fransa (Seranž → Kambre, 223,5km) i preuzeo žutu majicu...Sjajnom vožnjom na stazi sa sedam deonica sa kaldrmom, Martin je pobegao 12 sekundi dojučerašnjem lideru Tura Krisu Frumu, koji je 30-ak kilometara pre cilja jedva izbegao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.