Rimac: Hoćemo u Evroligu preko Zvezde, to nam je šansa da Šarić ostane u Ciboni

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac: Hoćemo u Evroligu preko Zvezde, to nam je šansa da Šarić ostane u Ciboni

Košarkaši Crvene zvezde i Cibone sastaće se u četvrtak (20 časova, Kombank Arena) u prvom polufinalnom meču ABA lige, a član zagrebačke ekipe Marin Rozić sa velikim samopouzdanjem očekuje duel sa najboljom ekipom ligaškog dela takmičenja. Trener Cibone Slaven Rimac potencijalni trijumf vidi kao priliku da talentovani Dario Šarić ostane u klubu.

"Konačno smo dočekali, počinje fajnal for i igramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv Zvezde, ekipe koja je pokazala najviše u ligaškom delu. Dva puta nas je pobedila i realno je favorit za osvajanje. Dobro smo se pripremili, napravili dobar skauting, imali malo više treninga i dana za pripremu, verujem da smo došli spremni.

Zvezda ja favorit, došli smo da igramo našu košarku i da pokušamo da pobedimo. Poslednji meč koji smo odigrali u Zagrebu, vodili smo 35 minuta i onda ostali bez energije i goriva, presudila njihova duža klupa i iskustvo, pa su odneli pobedu", rekao je Rozić.

Trener Slaven Rimac strahuje od tranzicije crveno-belih i dodaje da ceni uspeh ostvaren u ligaškom delu.

"Rozić je dosta toga rekao. Zvezda ima vrlo dobro odbranu, postiže lagane poene iz tranzicije, to je primarni zadatak - da naša defanzivna tranzicija spreči lagane poene. Zvezda je bila prva, dolazi do jedne utakmice da izbori Evroligu, ne ceni se ligaški deo i nadam se da će se to promeniti. Ako jedna ekipa radi kvalitetno cele godine, to treba da se nagradi", rekao je Rimac i dodao:

"Bez obzira na finansijsko stanje i domaćinstvo, pritisak je veliki, ali imamo naše ciljeve i ambicije. Nadam se dobroj utakmici i punoj dvorani iako je to otežavajuća okolnost za našu ekipu. Voleo bih da se pokaže kako meč visokog naboja može da protekne u sportskoj atmosferi i uz dobro navijanje.

S obzirom na probleme koje smo imali cele godine, okrenuti smo samo sebi, da izgledamo kao ekipa, bitna je kao hemija kojom sa zadovoljan,

Imamo motiv da osvojimo ABA ligu, pobeda nad Zvezdom nas vodi u Evroligu, što bi bila šansa da nam Šarić ostane".

Nezaobilazna tema je i kriza u klubu, pošto su igrači bili na ivici štrajka zbog neisplaćenih zarada.

"Skrenuli smo pažnju na neke stvari koje nisu bile ispoštovane, ali ne bih puno o tome, neki sportski motiv je ipak ispred novca, bez obzira na to što je ta finansijska stavka jako bitna. Maksimalno smo okrenuti sportskim ambicijama i s nestrpljenjem očekujemo meč na gostujućem terenu protiv odlične Zvezde, mislim da će biti lep ispit", zaključio je Rimac.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Nadam se da će nam navijači pomoći da ostvarimo zajednički cilj!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2014

Još nešto više od 24 časa ostalo je do susreta Crvene zvezde i Cibone u okršaju koji će otvoriti ovogodišnji fajnal-for ABA lige. Na konferenciji za medije u pres centru Kombank Arene prisutnim novinarima obratili su se kapiteni i trener oba kluba, a šef struke crveno-belih, Dejan Radonjić dao...

Nastavak na MozzartSport.com...

IZ MINUTA U MINUT (24. april): Partizan doživeo debakl od Železničara, Brković podneo ostavku!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2014, 11:43

To bi bilo sve za danas, družićemo se i sutra.. 23.12 - Rukometaši Partizana doživeli su debakl u 4. kolu plej-ofa Superlige od niškog Železničara 25:36 (13:21), a trener Aleksandar Brković je podneo ostavku. On je najavio takav scenario ukoliko u naredna dva meča ne osvoji četiri boda, međutim,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.