Ratnici sigurno do trijumfa

Izvor: MVP.rs, 19.Apr.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratnici sigurno do trijumfa

Golden Stejt je četvrtfinale Zapadne konferencije započeo pobedom.

U regularnom delu sezone izabranici Stiva Kera su igrali možda i najbolju košarku, a rezultat sjajnih partija jeste prvo mesto u Zapadnoj konferenciji i najbolji učinak u istoriji franšize (67:15).

Več u prvom meču plej-ofa između Golden Stejta i Nju Orleansa videla se razlika u kvalitetu dveju ekipa, a Voriorsi su posle prve četvrtine imali prednost od 15 poena (28:13). Utakmica je već >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << tada praktično rešena, a Ratnici su uz malo poteškoća u poslednjem kvartalu, meč sigurno priveli do kraja, za konačnih 99:106.

U pobedničkoj ekipi Stef Kari je pokazao da će i u plej-ofu biti glavno oružje ekipe, a Pelikansima je ubacio 34 poena, uz četiri skoka i pet asistencija. Klej Tompson je utakmicu završio sa 21 poenom, a dabl-dabl učinke su ostvarili Drejmond Grin (15p, 12sk, 7as) i Endru Bogut (12p, 14sk, 5as). Sjajan učinak prve petorke zaokružio je Harison Barns sa 12 pogodaka i osam uhvaćenih lopti. Zanimljivo je da se samo osam igrača u pobedničkoj ekipi upisalo u listu strelaca, a da su rezervisti postigli ukupno 12 poena, od čega je Andre Igudala upisao osam.

Gostujući tim je postigao veliki uspeh samim plasmanom u doigravanje, a u Entoniju Dejvisu imaju veliki zalog za budućnost. Mladi košarkaš je odigrao svoj prvi meč u plej-ofu, pokazavši da ga sa razlogom mnogi smatraju najboljim visokim igračem u NBA ligi. Dejvis je meč zavrio sa 35 poena, uz sedam skokova i četiri blokade. Sjajnu utakmicu odigrao je i Kvinsi Pondekster (20p, 9sk, 6as), na nivou je bio i Erik Gordon (16p) ali je ostatak ekipe podbacio.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.