Raduljica broji poslednje sate u Minesoti

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raduljica broji poslednje sate u Minesoti

Do sada smo imali dvojicu naših reprezentativaca u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a posle nove NBA noći taj broj bi mogao da se prepolovi.

Kako javljaju lokalni mediji iz Mineapolisa, Minesota Timbervulfsi ne nameravaju da dodatno produže saradnju sa Miroslavom Raduljicom, kome ove srede ističe drugi desetodnevni ugovor. Pitanje je koliko je ta informacija tačna, jer su i izvori prilično rezervisani u svojim tvrdnjama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali ističu da su zdravstveni problemi u spoljnoj liniji tog NBA kluba isuviše veliki da bi sa čuvenom "bradom" bila nastavljena saradnja, odnosno da je prioritet da se, kako se zna i ume, anažuje neki bek.

O tome će se više znati kada ova sreda prođe i na američkom kontinentu, a na njemu je minule noći po srednjeevropskom vremenu odigrano je šest utakmica. Onaj drugi srpski reprezentativac, Ognjen Kuzmić, nije bio akter dramatične utakmice u kojoj je Golden Stejt posle 19 pobeda pred svojim navijačima izgubio. Kuzmić je, naime, imao obaveze u razvojnoj NBA ligi, gde je u porazu Santa Kruz Voriorsa od Bejkersfilda (89:102) odigrao 28 minuta i za to vreme bio najbolji skakač na meču (13), a zabeležio i deset poena, te po asistenciju i blokadu, dok je Miloš Milisavljević ostao neiskorišćena rezerva "ratnika".

A oni "pravi" ratnici, koji su mleli sve pred sobom, naišli su na previše tvrd orah. Čikago je do trijumfa od 111:113 stigao posle produžetka, koji je izborio domaćin, sekund i četiri desetinke pre kraja četvrte četvrtine, i to zahvaljujući "odbojci" Drejmonda Grina. Ipak, u dodatnih pet minuta Golden Stejt je popustio, a to je, sedam sekundi pre završetka, kaznio Derik Rouz pogotkom za kraj nestvarne serije lidera NBA lige, koji je od početka sezone kao domaćin izgubio samo od San Antonija, 11. novembra.

Rouz je tako postao heroj, ali mu noć i nije bila herojska: imao je rekordnih u karijeri 11 izgubljenih lopti, pogodio je 13 od 33 šuta, ali je taj trinaesti, suprotno svim praznovericama, bio najsrećniji. Na drugoj strani nije uspeo da mu uzvrati Klej Tompson, čiji je poslednji šut bio neprecizan, pa je završio takođe sa 30 poena, devet više od Stefa Karija (šut 9/23), a šest više od Dejvida Lija, koji je imao i devet skokova i šest asistencija. Kod Bulsa su se istakli visoki momci - Pau Gasol sa 18 poena, 16 skokova i četiri blokade, te Žoakim Noa sa 18 poena i 15 skokova.

Rezultate ostalih utakmica, uključujući i sedmi uzastopni trijumf "probuđenog" Klivlenda, možete naći na kraju ovog teksta, a u međuvremenu - evo nekih zanimljivosti, kakve i volite:

Stef Kari možda nije uspeo da ostvari trijumf sa "ratnicima" ali i dalje uživa na parketu:

Da je stef Kari bio pažljiviji, Golden Stejt ne bi izgubio, a ne bi ni igrao produžetak...

Ipak, dodatnih pet minuta drame obezbedio je pomenuti Drejmond Grin i to ovakvom "odbojkom":

Dosta sa te utakmice, zar ne?

NBA je noćas odlučila da se na Ol-star takmičenju nađu novajlija iz Minesota Zek Lavajn, Vučevićev saigrač iz Orlanda Viktor Oladipo, "dugajlija" Bruklina Mejson Plamli i krilo Milvokija, Janis Antetokumpo. A evo kako je je on ove noći zakucao u pobedi Milvokija na terenu Majamija:

(Eh, da... Hasan Vajtsajd je na tom meču imao čak 12 blokada manje nego na svom prethodnom. I ne čudi - čuda se ne dešavaju baš svaki dan. Protiv Baksa je meč završio sa po 16 poena i skokova, između ostalog i uz jedno ovakvo poentiranje)

A ovako je bilo u Detroitu, gde je Klivlend pobedio sa devet razlike. Kevin Lav u ulozi kvoterbeka ili "Kad će ta nedelja već jednom, jedva čekam Superboul?"

A do nedelje nas čeka još mnogo toga. Ostanite uz Blicsport, jer čak i ovaj dan - biće prepun sportskih zanimljivosti. Ne propustite ih.

Rezultati:

Indijana - Toronto 91:104

Detroit - Klivlend 94:103

Majami - Milvoki 102:109

Dalas - Memfis 90:109

Golden Stejt - Čikago 111:113 (107:107)

LA Lejkers - Vašington 92:98

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Raduljica broji posljednje sate u Minesoti

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Jan.2015

Do sada je Srbija u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta imala dvojicu igrača, a poslije nove NBA noći taj broj bi mogao da se prepolovi. Kako javljaju lokalni mediji iz Mineapolisa, Minesota Timbervulfsi ne namjeravaju da dodatno produže saradnju sa Miroslavom Raduljicom, kome ove srijede ističe...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.