Radonjić: Mitrović tražio da dođe do daha

Izvor: Mondo, 26.Apr.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Mitrović tražio da dođe do daha

Izostanak Cirbesa osetili su ostali unutrašnji igrači Zvezde, koji su na kraju uspeli da nadoknade njegove minute, poene i učinak u duelima. Radonjić upozorava pred put u Zagreb.

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde imaće u sredu prvu, a potom eventualno u četvrtak i drugu "meč loptu" za titulu.

U Zagrebu.

Ta činjenica, kao i očigledan kvalitet drugog finaliste, uz osvrt na polufinale u kom je Cedevita posle 0:2 stigla do 3:2 protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Budućnosti, drži i crveno-bele i trenera Dejana Radonjića pod punom koncentracijom i posle maksimalnog učinka u "Pioniru" na startu serije.

To što je 2:0 za Radonjića znači samo jedno – da ništa nije gotovo!

"Odigrali smo meč sa više neizvesnosti u odnosu na subotu, što je bilo i očekivano. Dobro smo krenuli i uspeli da napravimo kontrolu igre, samim tim i prednost, ali smo imali jako, jako loš period u trećoj četvrtini kada smo igrali nedopustivo slabu odbranu i za pet minuta primili 17 poena. To ne sme da se desi", opomenuo je Radonjić igrače i podvukao:

"Dopustili smo Cedeviti da se vrati, a to je ekipa koja je atletski spremna da igra ovakve serije, otvorili smo im vrata da igramo neizvesnu završnicu i na našu sreću rešili je kako treba. Imamo 2:0 i valjda je sada svim jasno da će nam tamo biti jako teško, da je protivnik pokazao da može da se vrati u ovu seriju, ne zato što je to uradio i u polufinalu, već zato što zna da igra košarku".

"Cedevita je bila odlična u ova dva dana i čeka nas velika borba u nastavku. Zato idemo u Zagreb ne razmišljajući o tome da imamo peti meč pred svojom publikom, jer će to biti opasno", istakao je.

Radonjić je rekao da je, u dogovoru sa stručnim štabom, odlučeno da Maik Cirbes ne nastupi bukvalno pred izlazak na parket.

"On je želeo da igra, ali u ovoj fazi sezone i u ovoj situaciji, zdravlje igrača je na istom mestu. Međutim, utakmica je pokazala da je sasvim jasno zbog čega sam se nadao da će moći da igra", rekao je Radonjić i pokazivao na statistiku, verovatno tražeći minute koje su ostali unutrašnji igrači morali da provedu na parketu da bi nadoknadili izostanak borbenog Nemca.

U izostanku Cirbesa, Boban Marjanović proveo je na parketu 37,5 minuta.

"Imali bismo s njim mogućnosti da u završnicu uđemo s nekoliko rasterećenijih igrača, evidentno je bilo da je Mitrović bio opterećen, par puta sam ga izvodio na po 30 sekundi da bukvalno dođe do daha i hvala Bogu da je posle svega uspeo da pogodi onaj koš na kraju", rekao je Radonjić, koji je dodao da će u toku ponedeljka biti definitivno jasno hoće li Cirbes biti spreman i za treću utakmicu u seriji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.