Radikali najavili protest zbog Oluje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali najavili protest zbog "Oluje"

Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će 5.avgusta održati protestni skup ispred ambasade Hrvatske u Beogradu, povodom 20.godišnjice akcija "Oluja" i "Bljesak", odbacujući pritiske da otkaže ovaj protest ili ga pomeri na drugu lokaciju.

Zamenik predsednika SRS Nemana Šarović označio je na konferenciji za novinare ove akcije kao "najveće etničko čišćenje koje se dogodilo tokom svih ratova devedesetih godina na području bivše Jugoslavije".

To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zločin u kome je, pored hrvatske države, učestvovalo i "dosta penzionisanih američkih generala, što pokazuje da su zeleno svetlo za napad na zonu koja je bila zaštićena dale upravo SAD i vodeće zemlje Zapada", smatra Šarović.

Prema njegovim rečima, nema normalizacije odnosa sa hrvatskom državom, "dok god se svi Srbi koji su proterani ne budu vratili i dok god ne bude ponovo formirana Republika Srpska Krajina",

Kako je saopšteno, on je precizirao da je SRS protest uredno prijavila policiji, ali da je proteklih dana imala "određene pritiske" da ga otkaže ili pomeri eventualno na drugu lokaciju.

"Mi nećemo otkazati ovaj skup", poručio je Šarović i naglasio da "srpski narod nije niti zaboravio, niti oprostio taj ogromni zločin".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protest zbog Oluje

Izvor: Akter, 30.Jul.2015

Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će 5.avgusta održati protestni skup ispred ambasade Hrvatske u Beogradu, povodom 20.godišnjice akcija "Oluja" i "Bljesak", odbacujući pritiske da otkaže ovaj protest ili ga pomeri na drugu lokaciju..Zamenik predsednika SRS Nemana Šarović označio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.