RG: JJ sigurna, na redu Matek-Sends

Izvor: B92, 25.Maj.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: JJ sigurna, na redu Matek-Sends

Jelena Janković plasirala se u treće kolo Rolan Garosa pobedivši Ruskinju Veru Duševinu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2 posle jednog časa i 20 minuta igre.

Naredna protivnica Jankovićeve na drugom Gren slemu sezone biće Amerikanka Betani Matek-Sends koja je prethodno savladala Varvaru Lepčenko sa 2:1 u setovima.

Jelena protiv Duševine nije briljirala, ali je odigrala sasvim solidan meč, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo više nego dovoljno za šestu pobedu u sedam međusobnih duela sa Ruskinjom.

Duel je počeo brejkovima. Ruskinja je dobila prvi gem, ali je Jelena odlično uzvratila. Osam od narednih deset poena pripali su srpskoj teniserki pa je i rezultat preokrenut.

Imala je Jankovićeva priliku za brejk i u četvrtom gemu, nije uspela da je pretvori u gem, ali je zadržala naredni servis i vođstvo u prvom setu. I naredna dva gema išla su 'uz servis', a onda je Jankovićeva stigla do tri vezane brejk lopte, iskoristila je treću i došla je na korak od osvajanja prvog seta.

U devetom gemu Jelena je imala malo problema ali je ipak uspela da odservira za vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set najbolja teniserka Srbije otvorila je odlično. Dobila je tri gema za redom, napravila je dva brejka i već tada praktično rešila pitanje pobednice. Duševina je uspela da vrati jedan brejk i smanji na 3:1, ali Jelena se nakon toga uozbiljila, dobila je tri od naredna četiri gema i tako privela meč kraju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena u trećem kolu

Izvor: RTS, 25.Maj.2011

Jedina preostala srpska teniserka na Rolan Garosu, Jelena Janković, uspela je da se plasira u treće kolo turnira. Jelena je, posle 79 minuta igre, u drugom kolu savladala Veru Duševinu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. U narednom gemu protivnica Jeleni biće Amerikanka Betani Matek Sands. Jelena uspešna...

Nastavak na RTS...

Jankovićeva ekspresno u treće kolo, sledeća Matekova

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Maj.2011

Pobedom nad Verom Duševinom od 2:0 (6:3, 6:2), Jelena Janković obezbedila je plasman u treće kolo Roland Garosa.. . Susret Jankovićeve i Duševine počeo je sa oduzetim protivničkim servisom na obe strane, ali je srpska teniserka u osmom gemu prvog seta ponovo napravila brejk i povela sa 5:3. Ona...

Nastavak na Sportski Žurnal...

RG: Jelena prošla - bez problema

Izvor: Mondo, 25.Maj.2011

Jankovićeva u meču drugog kola savladala Ruskinju Veru Duševinu rezultatom 6:3, 6:2. Sledeća protivnica Betani Matek Sends (SAD).

Nastavak na Mondo...

Jankovićeva bez problema do 3.kola

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2011

Jelena Janković plasirala se u 3. kolo Rolan Garosa pobedivši Ruskinju Veru Duševinu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2 posle jednog časa i 20 minuta igre.

Nastavak na Radio 021...

RG: Ubedljive Stosur i Skjavone

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 01:25

Finalistikinje prošlogodišnjeg Rolan Garosa Frančeska Skjavone i Samanta Stosur rutinski su se plasirale u treće kolo drugog Gren slema u sezoni...Skjavone je izgubila tri gema protiv Dolonts, dok je Stosur prepustila samo dva gema SImoni Halep...Finalistkinja Vimbldona i US Opena Zvonarjeva spasila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.