Protest na Savskom šetalištu, izvršitelji nisu došli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest na Savskom šetalištu, izvršitelji nisu došli

Grupa građana okupila se jutros na savskom šetalištu, ispred kuće porodice Timotijević, koja je danas trebalo da bude iseljena, a kasnije i srušena, jer je na gradilištu jednog objekta u okviru projekta Beograd na vodi.

Građani su došli na poziv udruženja Ne da(vi)mo Beograd, ali izvršitelji nisu došli.

Problem s kućom Ivana Timotijevića, stanara, počinje još 90-tih godina prošlog veka, kada je on, kao radnik "Iskre", dobio objekat na korišćenje i čuvanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je kasnije postao i vlasnik objekta, ali ga njegova firma, koja je u međuvremenu propala, nikada nije prevela na sebe.

Kuća nije potpuno legalizovana, a Timotijević se trenutno sudi sa "Železnicama", koje su vlasnik zemljišta.

Kako je rekao novinarima, on će priznati svako rešenje suda, i očekuje da se odloži iseljenje do okončanja postupka.

Napominje da su mu ponudili smeštaj za koji bi morao da plaća zakup, ali, kako kaže, iskustvo njegovih komšija koje su na to pristale, pokazalo je da je to suviše veliki izdatak za porodicu i da više ne mogu da plaćaju rentu.

Predstavnik Inicijative Marko Aksentijević rekao je da oni pružaju podršku porodici Timotijević i njihovom zahtevu da se sačeka završetak sudskog postupka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.