Proslavljen 16 rođendan Vikipedije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslavljen 16 rođendan Vikipedije

Nevladina organizacija Vikimedija Srbija obeležila je sinoć 16 godina rada Vikipedije, čiji su osnivači poručili da će najveća on lajn enciklopedija nastaviti da se poboljšava kako bi tekstovi bili još pouzdaniji i sadržajniji.

Urednik Dragan Satarić je ocenio da je Vikipedija danas bolja nego pre 16 godina i da ima kvalitetnije tekstove.

Satarić smatra da je Vikipedija postala nezaobilazni izvor podataka za sve građane koji koriste on lajn besplatne enciklopedije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U razgovoru više ljudi se može čuti: "Čekaj da proverim taj podatak na Vikipediji", napomenuo je Satarić na svečanosti u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu.

Urednik Vikipedije na srpskom jeziku Đorđe Stakić je ocenio da je razvoj takve on lajn enciklopedije pomognut napretkom tehnike i pojavom kvalitetnih mobilnih telefona.

On je istakao i da je Vikipedija sama napredovala i da danas u svojim tekstovima ima i reference.

Ivana Guslarević iz Vikimedije Srbije je rekla da će se ta organizacija u 2017. usredsrediti na saradnju sa institucijama kulture i obrazovanja.

Ona je objasnila da Vikipedija nastoji da objavi što je više moguće arhivske građe u elektronskom obliku kako bi ona postala dostupna građanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Proslavljen 16 rođendan Vikipedije

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2017

Nevladina organizacija Vikimedija Srbija obilježila je sinoć 16 godina rada Vikipedije, čiji su osnivači poručili da će najveća on lajn enciklopedija nastaviti da se poboljšava kako bi tekstovi bili još pouzdaniji i sadržajniji...Urednik Dragan Satarić je ocijenio da je Vikipedija danas bolja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.