Propuštena prilika u Areni, Zvezda preko Zagreba traži put do plej-ofa

Izvor: RTS, 31.Mar.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propuštena prilika u Areni, Zvezda preko Zagreba traži put do plej-ofa

Crvena zvezda - Darušafaka 61:80. Crvena zvezda propustila priliku da se plasira u plej-of Evrolige. Zvezda će narednu priliku da obezbedi plasman u Top 8 imati narednog petka kada gostuje Cedeviti.
Košarkaši Crvene zvezde propustili su šansu da se večeras plasiraju u četvrtfinale Evrolige, pošto su u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubili od Darušafake sa 61:80 (20:15, 14:20, 15:20, 12:25) u 13. kolu Top 16 faze tog takmičenja.

Ekipa Dejana Radonjića je odigrala možda najlošiju utakmicu u poslednjih nekoliko meseci, što je omogućilo protivniku dosta laku pobedu.
Crveno-beli su u punoj Beogradskoj areni upisali šesti poraz, dok je turska ekipa, kojoj večerašnja utakmica nije imala takmičarski značaj, stigla do četvrtog trijumfa.
Najefikasniji u Zvezdi bio je Kvinsi Miler sa 18 poena, Nikola Dangubić je dodao 14, dok su Marko Gudurić i Maik Cirbes ubacili po sedam. U redovima Darušafake najbolji bio Skoti Vilbekin sa 19 poena, Džamon Gordon je postigao 14, a Milko Bjelica 13 poena.
Zvezda će narednu priliku da obezbedi plasman u Top 8 imati narednog petka kada gostuje Cedeviti.
Zvezdi je ovo bila druga "meč lopta" za četvrtfinale Evrolige i najveći evropski klupski uspeh u novijoj istoriji i od početka se u ekipi video grč zbog važnosti utakmice.
Šampion Srbije i Jadrana počeo je utakmicu pred 18.278 navijača vođstvom od 5:0.
Darušafaki je trebalo skoro tri minuta da postigne prvi poen, ali onda je Džamon Gordon pogodio, a zatim i poveo svoj tim do preokreta. On je posle dve vezane trojke doneo turskoj ekipi prvo vođstvo na utakmici 11:10.
Nalet gostiju zaustavio je Maik Cirbes, ali ne košarkaškim potezom, već time što je jakim zakucavanjem izazvao tehnički kvar na satu iznad koša, zbog čega je nastao prekid od oko 15 minuta. Ta pauza više je prijala Zvezdi, koja je napravila preokret i dobila prvu deonicu sa 20:15, najviše zahvaljujući Kvinsiju Mileru, koji je u prvoj četvrtini dao devet poena.

Prva četvrtina pokazala je kako će otprilike izgledati ceo meč: borbeno, sa mnogo grešaka i lošim napadom oba tima.
Zvezda je uglavnom održavala vođstvo tokom druge četvrtine, ali je Darušafaka držala priključak, da bi Aldemir Furkan u finišu druge četvrtine doneo svom timu izjednačenje. Turska ekipa je u finišu poluvremena došla do minimalne prednosti, 35:34.
Zvezda je drugo poluvreme počela snažno i posle trojki Nemanje Dangubića i Milera povela sa 42:40. Ali, u drugom poluvremenu se razigrao i Vilbekin i počeo da pogađa koš crveno-belih.
Beogradski tim je u jednom trenutku vodio sa 48:43, ali su Markus Sloter, Vilbekin i Gordon napravili seriju Darušafake od 8:0 za vođstvo od 51:48.
O dekoncentraciji Zvezde govori i podatak da je Marko Simonović u poslednjoj sekundi treće faulirao Milka Bjelicu pri šutu. Srpski internacionalac je dao koš, ali je promašio dodatno bacanje, tako da je gostujući tim u poslednjih deset minuta ušao sa šest poena predosti, 55:49.
Darušafaka je poslednju četvrtinu počela poenima Manučara Markoišvilija i Redžija Redinga i tako došla do prve dvocifrene prednosti na meču, 59:49.
Marko Gudurić je odmah posle toga dao trojku i dobio dodatno bacanje ali ga nije iskoristio, posle čega su domaći košarkaši počeli da ređaju promašaje, da bi se na oko pet minuta pre kraja potpuno predali, što je Darušafaka iskoristila i došla do velike prednosti.
Ovako je protekao meč:
22.05 - Kraj. Darušafaka je slavila u Beogradu rezultatom 80:61.
21.45 - Na kraju treće deonice, Darušafaka vodi 55:49.
21.20 - Počinje treća deonica.
21.00 - Poluvreme. 

20.35 - Na kraju prve deonice, Crvena zvezda vodi sa 20:15. 
20.30 - Nastavljen je meč, nakon što je kvar otklonjen.

20.15 - Zbog kvara na satu, trenutno je prekinut meč. Igrači se zagrevaju. Cirbes je probao da zakuca, nije uspeo, ali je stradao sat iznad koša za napad.
20.00 - Počeo je meč u Areni.

Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Ostaje nam da pobedimo Cedevitu

Izvor: Beta, 31.Mar.2016

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Darušafaka potpuno zasluženo pobedila njegovu ekipu, kojoj ostaje da sada razmišlja samo o Cedeviti i pobedi u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige. "Ostaje nam da se okrenemo Cedeviti, odigramo dobru utakmicu u Zagrebu i pokušamo da...

Nastavak na Beta...

Bogdanović, Datome poslali Zvezdu u plej-of!

Izvor: B92, 01.Apr.2016, 19:18

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Anadolu Efes 90:86 i poslali Crvenu zvezdu u plej-of Evrolige, prvi put u istoriji crveno-belih...Fener je sjajnom partijom u trećem periodu stigao do 17 poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali ju je ispustio, da bi Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome poenima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.