Predsednik Superligaša: Poledica šteti srpskom fudbalu i celoj zemlji

Izvor: Sportal.rs, 19.Dec.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Superligaša: Poledica šteti srpskom fudbalu i celoj zemlji

Nakon što je Međunarodni sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro) i srpski Sindikat profesionalnih fudbalera (SPFN) izneo preporuku upozorivši svoje članove da ne potpisuju za srpske klubove, jer postoji rizik da ne budu plaćeni, stigao je odgovor novopostavljenog predsednika Zajednice Superlige Zorana Šćepanovića.

Čelnik fudbalskog kluba Vojvodina je rekao da srpski klubovi jesu u teškoj finansijskoj situaciji, ali da nije tačno da funkcionišu na marginama zakona i propisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Fudbalskog saveza Srbije i UEFE. Šćepanović je u saopštenju naveo da izdvojeni incidenti nisu praksa u domaćem fudbalu i da igrači iz inostranstva nemaju potrebe za strahom i predrasudama oko svog eventualnog angažmana u Srbiji.

- Saopštenjem gospodina Poledice, prema mom mišljenju, nanosi se šteta celokupnom srpskom fudbalu, sportu, kao i celoj zemlji. Slanje takve uznemirujuće poruke može imati štetan uticaj - rekao je Šćepanović.

On je takođe istakao da je Zajednica Superlige u slučaju napada navijača na fudbalere Radničkog iz Kragujevca Vuka Sotirovića, odmah reagovala i stala u zaštitu igrača pa je direktor lige i nadležnim organima podneo prijavu protiv Radničkog i šefa stručnog štaba Neška Milovanovića.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.