Potvrđeno: Zvezda i Cedevita u Evroligi

Izvor: B92, 29.Jun.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Zvezda i Cedevita u Evroligi

Na sastanku EKA u Barseloni potvrđeno je učešće Crvene zvezde i Cedevite u Evroligi naredne sezone, saznaje B92.

Evroliga je u pobedeljak objavila imena klubopva koji će nastupati u narednoj sezoni, ali je pored timova iz ABA lige stajala zvezdica.

Evroliga je saopštila da će timovi iz ABA lige biti uvršteni u takmičenje sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone tek kada budu priložili neophodnu dokumentaciju kojom ispuinjavaju kriterijume svih domaćih liga, ali i EKA (Evroligino preduzeće).

B92 saznaje da su Crvena zvezda i Cedevita ispunili sve kriterijume i da im je odobren nastup u najeltinijem evropskom takmičenju sledeće sezone.

Takođe, na istom sastanku je potvrđeno i odustajanje Partizana i Metalca od Evrokupa, a njihova mesta iz ABA lige zauzeće Budućnost i Olimpija.

Žreb za oba takmičenja biće obavljen 10. jula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda igra EL, Darušafaki pozivnica

Izvor: B92, 29.Jun.2015

Na sastanku EKA u Barseloni uslovno je potvrđeno učešće Crvene zvezde i Cedevite u Evroligi naredne sezone...Evroliga je u pobedeljak objavila imena klubova koji će nastupati u tom takmičenju naredne sezoni, ali pored timova iz ABA lige stoji zvezdica...Evroliga je saopštila da će timovi iz ABA...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.