Poraz blede Ane u trećem kolu

Izvor: B92, 11.Mar.2014, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz blede Ane u trećem kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na WTA turniru u Indijan Velsu, pošto je u trećem kolu poražena od Amerikanke Sloun Stivens rezultatom 7:6,6:4.

Ivanovićeva nije uspela da preokrene meč protiv Sloun Stivens, iako je u drugom setu imala četiri brejk prilike da povede sa 5:2.

Amerikanka je odigrala koliko je bilo dovoljno za trijumf i stigla do prve pobede u trećem međusobnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duelu sa srpskom teniserkom.

Anu su na kraju koštale neiznuđene greške, napravila ih je čak 41, naspram 34 protivnice. Ivanovićeva je imala devet vinera više (26-17), ali ni to nije bilo dovoljno da se pokrije preveliki broj grešaka.

Sloun Stivens će u sledećem kolu igrati protiv Ališe Klejbanove.

Tok meča:

Prva dva gema počela su sigurnim servisima obe teniserke, iako je Ana imala priliku da napadne protivnicu, ali je napravila tri greške iz forhenda. U trećem gemu popustio je servisi Stivensova je brzo stigla do tri vezane brejk lopte. Prve dve je Ivanovićeva spasla, ali kod treće je bila nemoćna, pa je Amerikanka povela sa 2:1.

U šestom gemu Ivanovićeva je ponovo krenula u napad, ali je u najbitnijim trenucima grešila. Propustila je ukupno pet brejk lopti u tom gemu i ostala na brejku zaostatka - 4:2.

Ono što nije uspela tada, Ana je uradila u osmom gemu. Napravila je brejk iskoristivši tek sedmu brejk loptu u čitavom meču. Ipak, već u sledećem gemu izgubila je ponovo svoj servis, pa je Stivens stigla na korak od seta - 5:4.

Nije uspela Sloun da dođe do seta, Ivanovićeva je nastavila da napada iz forhenda, izborila prvu brejk loptu i odmah je ralizovala za novo izjednačenje. Uz sitne poteškoće stigla je do novog gema i povela sa 6:5.

Nije uspela Ana da zadrži visok nivo igre u završnici seta, u taj brejku je mnogo grešila i nerezonski izlazila na mrežu, što je njena protivnica kaznila i povela sa 1-0.

Do prve konkretne prednosti u ovom meču, Ana Ivanović je stigla u trećem gemu drugog seta. Odlično je odigrala drugu polovinu tog gema, stigla do dve brejk lopte i povela sa 2:1.

Tada se srpska teniserka opustila i počela da igra svoju igru, udarala je jako, što joj je brzo donelo nov gem i vođstvo od 4:2. Mogla je do novog brejka u sedmom gemu, kada je propustila nove četiri brejk prilike, što se ispostavilo kao ključni trenutak meča.

Sloun Stivens je osvojila sve gemove do kraja meča i ostvarila poberu 7:6,6:4.
Pogledaj vesti o: Tenis,   US Open

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz blede Ane u trećem kolu

Izvor: B92, 11.Mar.2014

Srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na WTA turniru u Indijan Velsu, pošto je u trećem kolu poražena od Amerikanke Sloun Stivens rezultatom 7:6,6:4...Ivanovićeva nije uspela da preokrene meč protiv Sloun Stivens, iako je u drugom setu imala četiri brejk prilike da povede sa 5:2...Amerikanka...

Nastavak na B92...

Novak juri osminu finala

Izvor: RTS, 11.Mar.2014

Novak Đoković protiv Alehandra Gonzalesa igra meč trećeg kola Mastersa u Indijan Velsu. Đoković je veliki favorit, ali se Kolumbijac sigurno neće predati bez borbe. Kretanje rezultata pratite na našem Internet portalu...Posle eliminicije Rafala Nadala sa Mastersa u Indijan Velsu, Novak Đoković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.