Ponavljamo iste taktičke greške

Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljamo iste taktičke greške

Zdenjek Zeman ne gubi glavu i moli navijače za strpljenje. Crvena zvezda je u poslednja dva meča izgubila od poljskog Vroclava i češke Sigme primivši šest golova, a ne postigavši nijedan. Češki stručnjak kaže da već sada u glavi ima kostur startnog tima i da od uprave očekuje još tri kvalitetna pojačanja.

- Moja je greška što smo igrali protiv timova koji završavaju pripreme, dok smo mi na sredini. Fizički i taktički igrači Zvezde su na početku, jer rade po sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa kojim se nisu sretali ranije - rekao je Zdenjek Zeman.

Čeh kaže da je imao nameru da u ovoj fazi priprema igra sa lakšim protivnicima, umesto sa ozbiljnim protivnicima.

- Moje pripreme traju 40 dana. Od igrača zavisi koliko će sve što im kažem ukapirati, jer vidite i sami da dosta vremena na treninzima gubimo u ponavljanju akcija i vežbi. Što pre moraju da shvate da rade jedni za druge.

Na zahtev novinara da oceni svoju ekipu od jedan do pet, mirni Čeh se samo nasmejao i izbegao konkretan odgovor.

- Što se tiče zalaganja, prezadovoljan sam, dajem im najvišu ocenu. Opet, sa taktičke strane ništa nismo uradili. Ponavljaju se iste greške, iako stalno pričamo o tome.

Zvezdin trener u svojoj glavi ima kostur tima, a prema našoj proceni, mesto startera već su izborili Stamenković, Marković, Bronovicki, Gaj, Koroman i Milijaš.

- Imam ideje i viziju tima u glavi. Ni u jednoj utakmici nisam izveo najjači sastav, jer želim sve da isprobam. Petorica ili šestorica su već standardni, a očekujem još tri pojačanja. Voleo bih Maradonu u najboljim godinama u ekipi, ali je to neizvodljivo - zaključio je Zdenjek Zeman.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Zeman zadovoljan zalaganjem, ali ne i igrom Crvene zvezde

Izvor: RTS, 19.Jul.2008

Posle niza odigranih kontrolnih utamica novi trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman ističe da ima još mnogo toga na čemu će morati da se radi u ekipi sa Marakane. Češki stručnjak naglašava da njegovi fudbaleri nisu i dalje taktički ni fizički dovoljno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.