Policija jutros upala u kuću Zdravka Mamića: Gazda Dinama sumnjiči se za utaju poreza, davanje i primanje mita, finansijski kriminal!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija jutros upala u kuću Zdravka Mamića: Gazda Dinama sumnjiči se za utaju poreza, davanje i primanje mita, finansijski kriminal!

Sve ovo događa se dok je izvršni direktor zagrebačkog kluba u Sloveniji na pripremama sa Modrima

Policija je rano jutros upala u kuće i stanove Dinamovog izvršnog predsednika, odnosno sportskog direktora i trenera. Braću Mamić sumnjiče za utaju poreza, primanje i davanje mita i zlouporabe poverenja u finansijskom poslovanju.

Osim privatnih kuća i stanova, USKOK pretražuje i kancelarije Zdravka i Zorana Mamića na Maksimiru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << "Cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na pripremama s prvom ekipom Dinama u inostranstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo da ne izrazimo čuđenje izborom vremena vođenja postupka", stoji između ostalog u saopštenju koje su potpisali braća Mamić.

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić bio je iznenađen kada je čuo vesti:

"Ja o tome baš ništa ne mogu da vam kažem, u takvim stvarima ne učestvujem, to radi policija, ali ako je tačno to što ste vi sada pročitali, sigurno postoji razlog za tako nešto", izjavio je za HRT Ostojić.

Ni advokat Zdravka Mamića, Jadrana Sloković nije bila rečitija...

"Ne smem da dajem izjave, istraga je u toku, a podaci su sami po sebi tajni".

Na pitanje hoće li posle ovoga njen klijent da se vrati iz Slovenije, ona je rekla:

"Naravno, Zdravko ne beži ni od čega".

(foto: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USKOK pretresao kuće braće Mamić

Izvor: B92, 02.Jul.2015

Hrvatska policija pretresla je u četvrtak rano ujutru kuće i stanove braće Zdravka i Zorana Mamića, predsednika i trenera zagrebačkog Dinama...Mamići su prema informacijama hrvatskih medija pod istragom zbog utaje poreza, a pretragu je naložio USKOK (Agencija za suzbijanje korupcije i organizovanog...

Nastavak na B92...

PRETRES: Policija upala u Mamićevu kuću

Izvor: HotSport.rs, 02.Jul.2015

Policija je rano jutros pretersla u kuće i stanove izvršnog predsednika zagrebačkog Dinama, odnosno sportskog direktora i trenera, braće Mamić, Zdravka i Zorana.. . Braću Mamić hrvatska policija sumnjiči za krivično delo utaje poreza, primanje i davanje mita i zlouporabe poverenja u finansijskom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.