Podvig kuglaša na SP - 14 osvojenih medalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig kuglaša na SP - 14 osvojenih medalja

Najbolji kuglaši na svetu dolaze iz Srbije. Na nedavno završenom SP u istarskom Novigradu naš tim se izdvojio na čelnoj poziciji sa 14 osvojenih medalja, od kojih su šest seniorima, a osam juniorima.

Kvalitet je još jednom potvrdio Vilmoš Zavarko, svetski broj jedan, koji je osvajanjem zlata u sprintu, postao jedini kuglaš u istoriji sa titulama u svim disciplinama.

"Bilo je mnogo teško doći do ovakvog uspeha, ali meni je sve vreme u glavi odzvanjalo da moram >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se borim, iako nisam dobro počeo Prvenstvo. Verovao sam u sebe i sada sam mnogo srećan što sam svetski prvak i u sprintu i u pojedinačnoj konkurenciji. I moja porodica je emotivno slavila, mama i tata su skakali i plakali kada sam osvojio zlato, mnogo su ponosni na mene", istakao je Zavarko.

Najtrofejniji kuglaš na SP je Igor Kovačić, sa sedam odličja: tri seniorska i četiri juniorska.

"Pripremali smo se za šampionat i psihički i fizički, tako da sam veoma zadovoljan ostvarenim uspehom. Pamtiću ovo takmičenje i po tome što sam prvi put postigao rezultat preko 700 čunjeva. Ranije sam to uspevao samo na treninzima, a ovog puta mi ruka nije zadrhtala i dva puta sam prešao tu magičnu cifru", naglasio je svetski prvak u kombinaciji.

Medalje

Seniori: Zavarko - zlato u pojedinačnom i u sprintu, srebro u kombinaciji. Kovačić - zlato u kombinaciji, bronza u sprintu, bronza pojedinačno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.