Srbija dočekala šampione Paraolimpijce ispred Skupštine Beograda! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Sep.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dočekala šampione Paraolimpijce ispred Skupštine Beograda! (FOTO)

Srbija je dočekala svoje šampione svakog dana, svoje Paraolimpijce, osvajače medalja na Igrama u Riju.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u bacanju čunja.

Doček je bio ispred skupštine grada,  a prvi su izašli strelci: Živko Papas, Dragan Ristić, Rastko Jokić.Ratsko Savanović, Laslo Šuranji osvajač dve medalje. Tu je bio i selektor Nenad Pajić.

Nakon toga su izašli stonoteniseri, a prvi je izašao selektor Zlatko Kesler, a za njim i stonoteniseri: Goran Perlić, Mitar Palikuća, Borislava Perić - Ranković, Nada Matić..

Foto: Telegraf

Nakon izlaska paraolimpijaca usledilo je intoniranje himne Bože pravde.

- Hvala svima što ste došli da sa nama podelite uspeh i nadam se da ćemo u budućnosti donositi više medalja i pronositi ime Srbije celim svetom - rekao je Mitar Palikuća.

Foto: Telegraf

Dimitrije Mitić je istakao da je podrška naroda bila veliki podstrek za medalje.

- Hvala vam što ste došli i podržali nas, to je bio veliki podstrek za nas - rekao je Mitić.

Foto: Telegraf

Stonoteniserka Nada Matić osvojila je srebro i bronzu:

- Dobro veče Srbijo. Hvala vam što stojize sa nama i što ste uz nas. Hvala našim trenerima jer smo svi vredno radili i ovaj rezultat nije slučajan. Hvala vam od srca - rekla je Matić.

Najbolja stonoteniserka sveta Borislava Perić - Ranković je istakla:

- Dobro veče svima. Hvala vam što ste došli da uveličate ono što smo radili. Sve ovo ne bi bilo moguće bez vas i bez nas. Bez trenera i strelaca, stonotenisera i atketičara, Hvala vam ispred Paraolimpijaca i nadamo se da vas nismo razočarali. Ovde imamo više treme nego na mečevima - rekla je Perić Ranković.

Foto: Telegraf

Na kraju dočeka usledila je pobednička pesma srpskih sportista koju su proslavili košarkaši grupe THCF "Igraj i pobedi" ali sa novim rečima "Igraj i pobedi ponosno se vrazi, donesi kuči zlato što se zlati, Srbija grmi sa svih strana, jer vi ste šampioni svakog dana"

Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Slavko Gak i mnogi drugi.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Paraolimpijci oduševljeni dočekom

Izvor: B92, 26.Sep.2016

Borislava Perić Ranković i Laslo Šuranji izjavili su da je sjajan osećaj što su uspeh iz Rija proslavili pred svojim narodom ispred Skupštine Beograda..."Svima nama sve ovo puno znači jer smo mogli da podelimo uspeh sa ljudima koji su nas pratili putem televizora i društvenih mreža. Svi koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.