Počeo 27. Beogradski maraton

Izvor: RTS, 27.Apr.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo 27. Beogradski maraton

Beogradski maraton, 27. po redu, na kome učestvuje rekordan broj takmičara, više od 3.600 iz 50 zemalja, počeo je u 10 sati. Pobednici u polumaratonu Olivera Jevtić i Darko Živanović. Znak za početak maratona zajedno su dali svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.

11.20- Srpska atletičarka Olivera Jevtić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobednica je trke u polumaratonu u ženskoj konkurenciji. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije.

11.11 - Atletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović pobedio je u polumaratonskoj trci na 27. Beogradskom maratonu, a ujedno i postao državni prvak u polumaratonu. Živanović je trku od 21 kilometar prešao za sat, osam minuta i 58 sekundi. Drugo mesto zauzeo je atletičar Mladosti iz Užica Kristijan Stošić rezultatom od 1:12,34, a treći kroz cilj prošao je član Dinama iz Pančeva Goran Ukić sa 1:13,16. U sklopu 27. Beogradskog maratona održava se državno prvenstvo u polumaratonu.

Pre otvaranje trke prisutnima se obratio promoter Beogradskog maratona Kevin Jang.

"Imamo predivno vreme, očekujem da će biti postavljen novi rekord. Želim da bude lepa trka, osećam energiju, sve izgleda impresivno. Svim takmičarima želim sreću", rekao je Jang na startu trke.

Trka zadovoljstva, u kojoj se očekuje više od 20.000 učesnika, počeće 10 minuta kasnije, ispred platoa Skupštine Srbije.

U sklopu polumaratona održava se prvenstvo Srbije, za koje je prijavljeno 45 atletičara i 11 atletičarki.

Takođe, 27. Beogradski maraton ujedno je i Prvenstvo Balkana u maratonu, za koje se prijavilo 10 takmičara i četiri takmičarke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Startovao 27. Beogradski maraton

Izvor: Večernje novosti, 27.Apr.2014

Tradicionalni Beogradski maraton, 27. po redu, počeo je tačno u 10 časova startom u ulici Kralja Aleksandra, ispred crkve Svetog Marka.Znak za start zajedno su dali promoter Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona...

Nastavak na Večernje novosti...

Jang oduševljen Beogradom i maratonom

Izvor: Beta, 27.Apr.2014

BEOGRAD, 27. aprila 2014. (Beta) - Svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, rekao je u nedelju da je srećan što je imao priliku da bude promoter 27. Beogradskog maratona i da će, kada sledeći put bude dolazio u glavni grad Srbije, učestvovati u Trci zadovoljstva..."Izuzetno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.