Pirova pobeda slonova

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirova pobeda "slonova"

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače savladala je u petak selekciju Severne Koreje rezultatom 3:0 (2:0) u trećem, poslednjem kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi odigranom na stadionu Mombela u Nelsruitu.

Ekipi Svena Jorana Eriksona bila je potrebna ubedljivija pobeda od 3:0, ali i poraz Portugala od Brazila (0:0) kako bi izborila plasman u osminu finala. To se nije dogodilo, tako da će Afriku među Top 16 u nastavku SP predstavaljati samo selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gane.

Iz grupe G dalje idu Brazil i Portugal, koji su odigrali bez golova. Brazil je grupn fazu završio sa sedam bodova, Portugal pet, O. Slonovače četiri, a Severna Koreja je ostala bez poena.

Brazil sada u osmini finala čeka drugog iz grupe H, a to će biti Španija, Švajcarska ili Čile. Portugal će 28. juna igrati sa prvoplasiranom ekipom iz grupe H.

Golove za "slonove" postigli su Jaja Ture u 14. minutu, Romarik u 20. i Solomon Kalu 82. minutu.

Severna Koreja - O. Slonovače 0:3 (0:2)

Strelci: J. Ture 14', Romarik 20', Kalu 82'.

Stadion: Mombela u Nelsruitu. Gledalaca: 34.763. Sudija: Undijano Malenko.

SEVERNA KOREJA: Mjong Guk - Ča, Pak, Il Ri, Naj Ji, Čon Ri, Hong, Čol Pak, Hak An, Mun (Čoe od 67'), Jong.

Selektor: Kim Jong Hun.

OBALA SLONOVAČE: Bari; Ebue, Kolo Ture, Zokora, Boka, Romarik (Dumbija od 79'), Jaja Ture, Tiote, Keita (Kalu od 64'), Drogba, Žervinjo (Dindane od 65'). Selektor: Sven Joran Erikson.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slonovima pobeda za kraj

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2010

Reprezentacija Obale Slonovače pobedila je ekipu Severne Koreje rezultatom 3:0, ali ni to im nije dovoljno za prolaz u osminu finala.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.