Pirlo: Točak, pa Sony Playstation

Izvor: B92, 01.Maj.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirlo: Točak, pa "Sony Playstation"

Legendarni italijanski fudbaler i član šampiona Italije Juventusa Andrea Pirlo smatra da je "Sony Playstation" drugi najveći izum u istoriji čovečanstva.

Nikada ne bi rekli da čovek koji ima muževnu bradu i svoj vinograd preferira igrice, ali on ih prosto obožava i jedino je točku dao prednost na listi izuma.

Pirlo je nedavno objavio autobiografiju "Mislim zato igram" u kojoj je otkrio svoje mišljenje o Pepu Gvardioli, o tome da je hteo da ga dovede u Kataloniju, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i o svojoj ljubavi prema igračkoj konzoli.

"Posle točka najbolji izum u istoriji čovečanstva je "Sony Playstation" ", jasan je Pirlo.

Andrea dodaje da nekoliko puta nedeljno ima sesije kada se 'isključuje' i posvećuje se virtuelnom fudbalu. Ne može sa sigurnošću da tvrdi koliko je mečeva odigrao, ali procenjuje da je, otprilike, puta četiri u odnosu na 'pravi' fudbal.

On dodaje da mu je 'večiti' rival bio Alesandro Nesta, kao i da su imali ritual pre svakog jutarnjeg treninga u Milanelu - trening kampu Milana.

"Svako jutro, prvo ide doručak u devet i onda se stacioniramo u našoj sobi i kreće dvoboj. Nakon toga sledi trening, ručak, pa opet isto", kaže fenomenalni veznjak kroz smeh. "Meč Neste i mene je derbi Milanela svih vremena. Naši mečevi su puni adrenalina. Ja sam birao Barsu, ali i on (smeh). Omiljeni igrač bio mi je Samjuel Eto, pakleno brz, ali, moram da priznam, često sam gubio. Onda sam bio besan kao ris, sledi bacanje džojstika, tenzija i zahtevanje revanša...ali opet poraz", iskren je Pirlo. "Nisam mogao da se žalim, igrali smo s istim ekipama, ali malo različitim sastavima. Barem nisam mogao da se žalim na trenera, tu smo bili isti, obojica smo imali Pepa Gvardiolu".

Pirlo je otkrio da su Nesta i on imali plan da kidnapuju Pepa, ali da su odustali jer sigurno nisu ne bi mogli da se odluče ko će da ga 'zadrži'.

Nakon meča 2005, na tradiconalnom Gamper turniru, pomoćnik Gvardiole je pozvao Pirla da se upoznaju. On je prihvatio poziv, a kada je ušao u kancelariju video je flašu crvenog vina na stolu. Pepa je zanimalo mišljenje čoveka koji je enolog i ima svoj vinograd, uz čašu vina nastavili su razgovor, Pep je pokušao da ga ubedi da dođe u Kataloniju, ali Milan nije hteo ni da čuje...

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pirlo: PlayStation je drugi najveći izum

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013, 15:32

Legendarni italijanski fudbaler, as Juventusa otkrio u biografiji da je bio "navučen" na PlayStation, koji smatra jednim od najvećih izuma čovečanstva, posle točka...Umetnik na fudbalskom terenu, zaljubljenik u vino, ali i u video igrice. Tačnije, u PlayStation...U autobiografiji "Penso quindi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.