Piksi u Srbiji u potpuno novoj ulozi

Izvor: Mondo, 11.Dec.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piksi u Srbiji u potpuno novoj ulozi

Proslavljeni fudbaler i trener vratio se u domovinu, gde provodi vreme u krugu porodice. Odmara od fudbala, ali je ipak pričao o "orlovima" i FSS

Foto: MN Press

Dragan Stojković Piksi završio je sezonu u kineskom Guangdžuu na šestom mestu i dogovorio ostanak na klupi tog kluba u naredne četiri godine. Nakon uspešno obavljenog posla u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, doputovao je u Srbiju.

Sada je bivšem selektoru fudbal u drugom planu, jer uživa u novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ulozi u životu. U septembru je postao deda, pošto je njegova ćerka Anja rodila devojčicu.

"Uživam kao deda. Rođenje unuke je nešto najlepše što mi se dogodilo. Srećan sam i stvarno uživam. Indija Rouz je centar sveta za mene, Uspavljujem je, vodim u šetnju... Ispunjava me", rekao je za "Kurir" Piksi i dodao uz osmeh da im je mališanka "svima poremetila planove, jer su svi želeli što pre da je vide".

PIKSI TADIĆ

Dušan Tadić je zbog dobrih partija u reprezentaciji dobio nadimak Piksi. Dragan Stojković tvrdi da mu pristaje. "Nemam ništa protiv. Neka bude još bolji sa novim nadimkom! Izdigao se iz grupe igrača svojim potezima i golovima. Cenim ga, veliki je profesionalac, neko ko je fokusiran na karijeru", rekao je Dragan Stojković.

Ipak, Stojković je morao da se osvrne i na stanje u srpskom fudbalu. Bio je među prvima koji je digao glas protiv Tomislava Karadžića i tražio njegovu smenu jer nije imao rezultate, a u međuvremenu to se i dogodilo.

"Nisam učestvovao u tome, niti sam konkretno tražio bilo čiji odlazak. Kao bivši istaknuti fudbaler svoje zemlje samo sam javno rekao svoje mišljenje. Ni sa kim se nisam svađao, niti sam imao nameru. Predugo smo kao reprezentacija bili odsutni sa svetskih fudbalskih dešavanja, a sve to je stvaralo nervozu i nezadovoljstvo kod navijača, što nije dobro. Promene su bile neminovne", dodao je Piksi.

Bivši reprezentativac i selektor prati i rezultate Srbije u kvalifikacijama za SP 2018. Zadovoljan je učinjenim, ali tvrdi da "orlove" tek čeka težak zadatak.

"Reprezentacija je na dobrom putu ka Mundijalu u Rusiji. Želim im da u nastavku kvalifikacija odigraju na nivou, ali na proleće i leto ih očekuju utakmice istine. Tu će se videti koliko stvarno mogu", naveo je srpski stručnjak.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.