Petrović: Žalgiris je favorit protiv Partizana

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2010, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Žalgiris je favorit protiv Partizana

Trener košarkaša litvanskog Žalgirisa Aco Petrović izjavio je da su njegovi igrači favoriti u duelu sa Partizanom u četvrtak na startu nove sezone Evrolige.

Utakmica 1. kola grupe A između Žalgirisa i Partizana igraće se od 18,45 sati u Kaunasu.

"Mislim da smo favoriti i ne bežimo od te uloge. Zahvaljujući odličnoj publici, kao i Partizan, uvek imamo prednost kada igramo na domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << terenu. Iskreno, smatram da je Partizan slabiji nego prošle sezone, ali moramo da pazimo jer sa mladim igračima dolazi i neka nova energija. I pored toga što je Duško Vujošević otišao smatram da je klub zadržao njegovu filozofiju. Partizan i dalje igra sa mnogo rotacija, što je dobro jer mogu da izdrže svih 40 minuta u visokom ritmu. Možda ne igraju kako se od njih očekuje na startu sezone, ali potrebno je vreme da se novi tim uigra", rekao je Petrović za "Večernje novosti".

Aco Petrović smatra da su Makabi, Himki i Kaha Laboral glavni favoriti za prolazak u Top 16 fazu.

"To su tri kluba koji imaju najveći budžet. Videćemo kako će se stvari razvijati u grupi, ali sasvim je jasno da je grupa veoma teška. Ipak, mislim da ćemo mi, Partizan i Prokom konkurisati za preostalo četvrto mesto koje vodi u Top 16 fazu", zaključio je trener Žalgirisa Aco Petrović.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: "Rašćemo kroz utakmice"

Izvor: B92, 19.Okt.2010

Košarkaši Partizana mt:s u sredu putuju u Litvaniju gde u četvrtak protiv Žalgirisa igraju prvi meč ove sezone u Evroligi. ..Trener ekipe Vlada Jovanović rekao je da i on i njegovi košaraši žele da odigraju što bolje na premijeri elitnog takmičenja. .."Mi smo nov tim, to ljudi moraju da shvate....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.