Pelegrini: Trofeji su uvek imperativ

Izvor: Mondo, 29.Avg.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelegrini: Trofeji su uvek imperativ

Menadžer Mančester sitija ne razmišlja o basnoslovnim sumama koje su vlasnici kluba izdvojili za pojačanja ovog leta.

Foto: AP/Jon Super

Rahim Sterling, Fabijan Delf, Nikolas Otamendi i kao "tačka na i" Kevin de Brujne, u jednom od najvećih transfera svih vremena u britanskom fudbalu.

Gazde Mančester sitija "izbrojale" su za pomenute igrače, kao i dvojicu perspektivnih momaka (Patrik Roberts, Enes Unal) gotovo 150 miliona funti, što je mnogo veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ulaganje u ekipu nego leta 2014, kada su Mangala, Sanja, Fernando... zajedno plaćeni 50 miliona funti.

"Prošle godine smo bili ograničeni u smislu potrošnje na tržištu, ali nisam želeo to da koristim kao alibi. Ovaj klub mora stalno da se bori za trofeje, što pored odličnih konkurenata u Premijer ligi i Ligi šampiona nije lako. Ali, moramo da pokušamo, a najbolji put da to uradimo je da formiramo što jači tim. Posle toga dolazi na red igra", rekao je Manuel Pelegrini.

Čileanac ima sreću da radi u vrlo bogatom klubu...

"Ne treba da pričamo o tome koliko je koji igrač plaćen, nego da se koncentrišemo na to što on pruža na terenu. Ovog leta su cene svih igrača bile visoke. Ali, recimo, Rahim Sterling ima 20 godina, prošle sezone je dao 11 ili 12 golova, imao mnogo asistencija... Sigurni smo da je igrač koji će praviti razliku".

"Građani" su u prva tri kola nove sezone ostvarili tri impresivne pobede (gol-razlika 8:0), što ih je odvelo na čelo tabele. Očekuje se da u istom stilu nastave u subotu popodne, kada im goste dolazi Votford.

Pelegrini je posle relativno loših rezultata prošle sezone došao u poziciju da se spekuliše njegovim otkazom, ali je uprava Sitija pokazala strpljenje i odlučila da mu pruži još jednu šansu.

Njegov ugovor ističe leta 2017. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.