Partizan zaboravio poraz od Lijetuvosa, Radnički pao u Pioniru

Izvor: Blic, 28.Okt.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan zaboravio poraz od Lijetuvosa, Radnički pao u Pioniru

Košarkaši Partizana u derbiju 6. kola ABA lige savladali su Radnički iz Kragujevca sa 91:80 (25:16, 21:19, 22:19, 23:26) pred oko 6.000 navijača.

Crno-beli posle trećeg poraza u Evroligi traže utehu u regionalnom takmičenju protiv Radničkog koji je ranije umeo da iznenadi srpskog prvaka.

Trener Partizana Duško Vujošević uvrstio je u prvu petorku oporavljenog Torija Tomasa, ali i Bogdanovića, Lučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gordona i Muslija. Njegov kolega Miroslav Nikolić meč je započeo petorkom Marković, Emening, Vajt, Vortington i Čapin.

Srpski prvak je serijom 7:2 otvorio meč preko Gordona i Lučića, a kapiten crno-belih je bio jako raspoložen, te je za sedam minuta ubacio čak 10 od ukupno 16 poena svog tima.

U poslednjem minutu prve deonice Gagić je sa pet poena u nizu doneo Partizanu "+9", a Milosavljević sa penala sačuvao tu prednost - 25:16.

Nisu crno-beli ni pomišljali da uspore, već su povećavali prednost iz minuta u minut u drugoj četvrtini. Vesterman je trojkom u 15. minutu povisio na +19 (37:18), a Kragujevčanima u napadu ništa nije polazilo za rukom.

Do sredine druge deonice ubacili su svega dva poena, a onda za dva minuta serijom 6:0 naterali Duška Vujoševića na tajm-aut.

Živost u igru gostiju uneo je Stefan Sinovec koji je tri puta bio najviši u skoku i trojkom nastavio seriju, a Krstović je doveo Radnički na "-8" (29:37).

Presekao ih je Lučić trojkom, ali samo na kratko, jer je Birčević uzvratio iza linije 6,75. Ipak, Kragujevčani nisu imali snage da ozbiljnije priprete, pošto su crno-beli na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću - 46:35.

I u nastavku su košarkaši Partizana uglavnom održavali dvocifrenu prednost, osim kada je opet Sinovec razbudio goste i smanjio na 45:53. Crno-beli su bili dva i po minuta bez koša, ali se onda razgoropadio Gordon.

Sa šest vezanih poena američki krilni centar je odveo domaćina na novih "+14" atraktivnim zakucavanjem, a sa istom prednošću je srpski prvak ušao i u poslednju deonicu (68:54), pa je pred gostima težak zadatak.

Povezane vesti: Vujošević: Navijači, pomozite nam protiv Radničkog Partizan i bez Vujoševića prejak za Krku, Cedevita deklasirala Radnički Jadranska liga: Partizan čeka Zadar, Zvezda u prvom kolu gostuje u Splitu Kragujevac slavi, Radnički deklasirao Partizan! Pavković: Uzvratićemo Partizanu za poraz u Pioniru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Valjak lagano gazi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2012

  Košarkaši Partizana ostvarili su trijumf u srpskom derbiju ABA lige protiv Radničkog iz Kragujevca – 91:80 (25:16, 21:19, 22:19, 23:26). Već nakon prvog perioda bilo je jasno u kom pravcu ide meč u beogradskom Pioniru. Partizan je nošen odličnom igrom kapitena Vladimira Lučića (22 poena)...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vujošević: Odnos prema Partizanu je sramotan

Izvor: NaDlanu.com, 29.Okt.2012, 13:03

Trener Partizana Duško Vujošević posle trijumfa nad kragujevačkim Radničkim u 6. kolu Jadranske lige (91:80) najmanje je pričao o petom trijumfu svojih izabranika u regionalnom takmičenju..."Deo jаvnosti želi dа prikаže da Pаrtizаn ima obаvezu u Evroligi, dа je ozbiljno sponzorisаn...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.