Partizan favorit u derbiju

Izvor: RTS, 19.Nov.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan favorit u derbiju

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović ocenio je da su crno-beli uoči nedeljnog večitog derbija favoriti "na papiru", ali da to često ništa ne znači na terenu u takvim mečevima. Zvezdin trener Mihailo Uvalin obećava borbenu igru crveno-belih.

"Ne treba da se previše opterećujemo. Svaka utakmica u sezoni je veoma značajna za nas, pošto možemo mnogo i da dobijemo i da izgubimo", objasnio je Jovanović na konferenciji za novinare u Pres centru dvorane "Pionir". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

On je istakao da su okršaji sa Crvenom zvezdom posebni pošto, kako je ocenio, puno znače i igračima i navijačima, a položaj na tabeli i inidividualni kvalitet ne moraju da budu presudni.

"Derbi koji je pred nama biće specifičan po velikom broju debitanata iz naše ekipe. Imaćemo mnogo igrača koji će prvi put odmeriti snage sa Zvezdom", napomenuo je Jovanović i dodao da nije posebno pripremao internacionalce u dresu državnog prvaka za duel sa najvećim rivalom.

Prvi derbi u prethodne dve sezone pripadao je Crvenoj zvezdi, a šef stručnog štaba crno-belih rekao je da je Partizan u tim utakmicama delovao "nehomogeno".

"Po pravilu nam je na početku sezone potrebno vremena da se uigramo, pošto smo prinuđeni da tokom letnjeg prelaznog roka promenimo mnogo igrača. U prvim takmičarskim utakmicama neophodno je da igrači shvate čiji dres nose i za koga se bore", poručio je Jovanović.

Kao najveći kvalitet Crvene zvezde on je izdvojio strana pojačanja koja su uobličila taj vrlo mlad tim.

"Mladost po pravilu donosi agresivnost, rasterećenost i veliku motivaciju na svakom meču. Poslednje utakmice pokazale su da je Zvezda uspela da kvalitetno kompletira tim košarkašima iz inostranstva i da moramo da maksimalno ozbiljno pirstupimo meču sa komšijama", naglasio je Jovanović.

Kapiten Petar Božić složio se sa ocenama da je derbi "poseban događaj" i dodao da uspešnost u utakmicama sa Crvenom zvezdom "obeležava sezonu".

"Zvezda igra sve bolje. U prošlom kolu zasluženo su pobedili Cibonu na domaćem terenu. S druge strane, mi smo već ispunili kvotu od četiri poraza u regionalnoj ligi tako da nam pobeda u sledećem kolu mnogo znači i na takmičarskom planu", zaključio je Božić koji nije mogao da izdvoji nijedan derbi u kome je igrao.

Trener košarkaša Crvene zvezde Mihajlo Uvalin, rekao je da je u "večitom derbiju" Partizan veliki favorit, a da će cilj njegove ekipe biti da u kontinuitetu odigra dve dobre utakmice.

"Očekujem da u kontinuitetu odigramo dve dobre utakmice. Izgubili smo u prošlom kolu u Novom Mestu, iako je to bio naš najbolji meč do sada. Pokušaćemo da damo sve od sebe u duelu sa Partizanom, koji je favorit", istakao je Uvalin na konferenciji za novinare uoči večitog derbija.

Prema njegovi rečima, crno-beli imaju kvalitetnu ekipu, prednost u svim segmentima i tim koji je pet puta skuplji Zvezdinog. "Nadam se da ćemo doći u situaciju da odigramo korektno i zadovoljimo naše navijače. Doći ćemo u Pionir, sa sportskim 'ratničkim mentalitetom' i dati maksimum", naglasio je Uvalin.

On je ocenio da mladi košarkaši Crvene zvezde igraju sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. "Izlazak iz 'Pionira' nas je malo poremetio. Moramo da se prilagodimo na novu situaciju, da drugačije idemo do treninga u Kovilovu, da se naviknemo na novu salu. Moramo da se prilagodimo, jer smo profesionalci" zaključio je trener Zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Nemanja Nedović, smatra da njegovu ekipu u nedelju očekuje prvi večiti derbi ove sezone. "Partizan je favorit, ali mi ne idemo u 'Pionir' sa belom zastavicom. Trudićemo se da ponovimo borbenost kao u meču sa Cibonom i nadamo se najbolje", dodao je 19-godišnji Nedović i prizano da se u dosadašnjim večitim derbijima nije naigrao i da mu je sada prilika da oseti takvu utakmicu.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se 21. novembra od 17 časova u dvorani Pionir, a zbog visokog rizika ulaznica za ovaj meč neće biti u slobodnoj prodaji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović: Stvaramo tim i ne treba nam breme favorita

Izvor: TV Avala, 19.Nov.2010

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da ne smatra da su crno-beli favoriti u utakmici protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi, jer je njegova ekipa tek u procesu stvaranja.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.