Pao rekord star više od veka, 15-godišnji Martin Edegard debitovao za Norvešku!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao rekord star više od veka, 15-godišnji Martin Edegard debitovao za Norvešku!

Rekord koji je Tormod Kjelsen postavio pre više od veka oboren je posle tačno 104 godine! Martin Edegard, 15-godišnji napadač Stromgodseta, postao je najmlađi debitant u istoriji norveškog fudbala!

Supertalentovani napadač Stomsgodseta, koji je rođen 17. decembra 1998, iste one godine kada su Norvežani poslednji put igrali na Mundijalu, u prijateljskom susretu sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima upisao je prvenac u seniorskom nacionalnom timu.

Tačno mu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je 15 godina i 253 dana!!!

"Neverovatno mi je teško da shvatim da mi se ostvario san koji sam imao još kad sam bio veoma, veoma mali… Nisam mislio da ću početi meč, kamoli da ću odigrati svih 90 minuta", rekao je Edegard posle meča.

Međutim, istorijsko veče za Norvežane samo je logična posledica neverovatnog potencijala Edegarda, koji sa prvim timom Stromgodseta trenira od kada mu je bilo tek 13 godina. U maju je postao i najmlađi debitant u prvoj ligi Norveške. Dve nedelje kasnije postao je i najmlađi strelac u istoriji tamošnjeg prvenstva.

Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Liverpul, Juventus… Ma cela planeta prati Martina Edegarda! Bez obzira na to što je veliko pitanje da li će tinejdžer rodom iz Dramena već sledeće nedelje biti u nacionalnom timu za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Ovaj put stvarno nije fraza – vreme radi za njega.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.