Panika u Madridu: Realu za finale potrebna pobeda koju nikad nije ostvario

Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u Madridu: Realu za finale potrebna pobeda koju nikad nije ostvario

Juventus ne zna za eliminaciju iz evropskih kupova posle 2:1 iz prvog meča, a sve je počelo protiv - Partizana

Velika vrka u velikom klubu. Tako bi se mogla opisati situacija u Realu dan posle poraza od Juventusa i utiska da je pritisak na igračima madridskog kluba veći nego ijednom u dosadašnjem toku sezone. Na to upućuju podaci koji favorizuju Staru damu pred revanš na stadionu Santjago Bernabeu naredne srede.

Pedantni statističari podsećaju da prvak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Italije nikad nije ispalo iz evropskog takmičenja ako je prvi meč nokaut runde dobio 2:1. A baš tako je bilo u Torinu. Zanimljivo, ta amajlija od rezultata prvi put je donela sreću crno-belima protiv Partizana u premijernoj rundi Kupa šampiona u sezoni 1961/62, kad je u Beogradu bilo baš 2:1, u revanšu u Italiji tamošnji velikan bio je još ubedljiviji (5:1), u četvrtfinalu otišao je na noge upravo Real Madridu i izgubio tek posle majstorice u Parizu.

Juve je na isti način prolazio Aston Vilu (1983), Ajaks (1997), Olimpijakos (1999) i Borusiju iz Dortmunda ove godine. Sve u Kupu ili Ligi šampiona.

U UEFA kupu je bio bolji od nemačkih predstavnika Vorvarst Frankfurta (1974), Karl Marks Štata (1989), zatim Sigme iz Olumuca, Benfike i Pari Sen Žermena (sve u sezoni 1992/1992) kad je i osvojio ovo takmičenje, te Ajkasa u Ligi Evrope (2009).



Trener Masimilijano Alegri će se, pretpostavlja se, ušančiti u rov i čekati Real bez obzira što kažu kako na Santjago Bernabeu 90 minuta traje duže nego na bilo kom drugom stadionu. A ako je neko majstor da se brani onda su to Italijani. Još kad se zna da se Real Madrid nije proslavio u utakmicama Kupa ili Lige šampiona kad je jurio pomenuti zaostatak sve je više onih koji veruju da će Stara dama uspeti da izdrži i plasira se u finale u Berlinu. Jer, kraljevski klub jednostavno ne zna da prođe dalje kad izgubi prvi meč polufinala.

Ta po Madriđane crna tradicija počela je 1968. kad je Mančester junajted slavio 1:0, a u revanšu bilo 3:3. Pet godina kasnije uspešniji je bio Ajaks (2:1, 1:0), zatim Barselona 2011. (0:2, 1:1) i Borusija iz Dortmunda (1:4, 2:0), a najviše puta kraljevići su stradali od Bajerna iz Mineha. Čak tri. Bavarci važe za pravi streptomicin za desetostrukog prvaka Evrope, jer su ga iz polufinala eliminisali tri puta (1987, 2001), a u svežem sećanju je i njihov duel iz proleća 2012. kad je na Alijanc areni bilo 2:1 za četu Jupa Hajnkesa, istim rezultatom Rela je uzvratio u Španiji, ali su gosti otišli u finale posle jedanaesteraca.



Šta će biti naredne srede?

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.