Paklena evroligaška nedelja

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paklena evroligaška nedelja

Nova sezona i novi koncept Evrolige donose novitete u rasporedu, pa će tako prvi put u istoriji ovog takmičenja timovi odigrati dva kola u samo tri dana! Jedini srpski predstavnik, Crvena zvezda, u sredu dočekuje Barselonu, a već u petak igra u Atini protiv Panatinaikosa.

Promenjen je koncept Evrolige, koja se od ove sezone igra u ligaškom sistemu, pa će 16 timova odigrati ukupno 30 mečeva u regularnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delu. To podrazumeva znatno veći broj mečeva, pa je raspored morao da se "zbije". Posledica toga je nekoliko nedelja u kojima će klubovi u samo tri-četiri dana odigrati dva evro meča (dakle, ne računajući plej-of), a prva takva sedmica počinje u utorak u 18 časova okršajem Uniksa i Darušafake.
Istog dana snage će odmeriti Efes i CSKA (20.00), Olimpijakos i Armani (20.00), te španski timovi Real Madrid i Baskonija od 21 čas. 
Ovu paklenu nedelju Crvena zvezda će otvoriti mečom protiv slavne Barselone u "našminkanoj" beogradskoj Areni. Taj meč je zakazan za sredu u 19 sati.
Svega 45 minuta kasnije počeće utakmica u Istanbulu između Fenerbahčea i Žalgirisa, dok mečevi Bamberg – Panatinaikos i Makabi – Galatasaraj počinju u 20 časova.
Treći uzastopni evroligaški dan će započeti u četvrtak, duelom između aktuelnog šampiona CSKA i "lokalanog" rivala Uniksa (19 časova). U 19.15 "zemljački" meč igraju Darušafaka i Efes, u 20.45 u Milanu Armani dočekuje Real, dok je Baskonija u Vitoriji 15 minuta kasnije domaćin Olimpijakosu.
Radnu i evroligašku nedelju u petak zatvaraju turski derbi Galatasaraj – Fenerbahče, te Žalgiris – Makabi (19.00) i Bamberg – Barselona (21.00).
U toj grupi je i susret u "Oaka areni" u Atini, gde će na prvom meču Ćavija Paskvala na klupi "zelenih" protivnik biti srpski i jadranski šampion 0 Crvena zvezda. Taj meč se igra u petak od 20.15 časova.
Dakle, za svega četiri dana, širom Starog kontinenta biće odigrano čak 16 mečeva elitnog takmičenja. Spremite se i uživajte u igrama, ili što kaže zvanični slogan Evrolige za ovu sezonu: "Game ON!"

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.