PRETNJE ZBOG TRI PRSTA Turci hoće da proteraju Tošića i Markovića

Izvor: Blic, 10.Okt.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJE ZBOG TRI PRSTA Turci hoće da proteraju Tošića i Markovića

Trijumf naših fudbalera nad Albanijom u Elbasanu uzburkao je javnost u Turskoj gotova kao i u ove dve zemlje. Duško Tošić i Lazar Marković mogli bi da imaju velikih problema u svojim klubovima, naročito defanzivac Bešiktaša.

Turskim fanaticima posebno je zasmetalo to što je Tošić sa visoko podignuta tri prsta proslavio gol Kolarova u Elbasanu. Marković ih je iznervirao porukom na Tviteru: "Kosovo je Srbija" uoči utakmice, pa je obrisao pomenuti "tvit".

Zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sve toliko zasmetalo turskim medijima i ekstremnim fanovima Bešiktaša i Fenerbahčea samo oni znaju, ali čak pozivaju ova dva kluba da proteraju(!) naša dva reprezentativca uz brojne pretnje i uvrede na društvenim mrežama.

Arnavutluk-Sırbistan maçından sonra, Türkiyede ve bilhassa sosyal medyada yapılan yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapmayı bir zorunluluk olarak görüyorum. Üç parmak işareti; faşizmi, dini ve ırkçılığı sembolize etmez. Üç parmak işareti genel olarak bütün Sırp sporcuların, hiç kimseyi hedef almaksızın selamlama ve sevinçlerini ifade etme biçimidir. Benim maç sırasında yaptığım hareket birilerini kırdıysa bundan dolayı üzüntülerimi ifade etmek isterim. Saygılarımla. ..

A photo posted by Dusko Tosic (@duskotosic) on Oct 9, 2015 at 11:50am PDT

Tošića u nedelju najpre čeka duel sa Portugalijom za kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i pre povratka u klub, on je putem Instagrama na turskom jeziku objasnio šta znači podizanje tri prsta.

Defanzivac Bešiktaša je objasnio da to nije nikakav četnički pozdrav, već da naši sportisti tako često proslavljaju uspeh, pa je uz to postavio fotografiju na kojoj su bili Novak Đoković, Vlade Divac, Dejan Stanković i Miloš Teodosić koji takođe pokazuju tri prsta.

Sa druge strane, Marković nije sa nacionalnim timom zbog povrede.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.