PREDLOZZI I TIPOVANJA (subota): CSKA i Anderleht ziceri dana, probajte na Romu i Liverpul

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDLOZZI I TIPOVANJA (subota): CSKA i Anderleht ziceri dana, probajte na Romu i Liverpul

Pogledajte nekoliko predloga za 25. april...

NAPOMENA: U rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA novinari portala MOZZART Sport iznose svoje mišljenje povodom utakmica koje se igraju tog dana, i daju svoje viđenje koji bi ishod mogao da bude postignut na određenim parovima.

Šta vi mislite? Imate li neke ideje i sugestije koje biste podelili?

(FOTO: Action images)

Svako ima svoj cilj u malom moskovskog derbiju. Torpedo želi da izbegne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << selidbu u niži rang, a CSKA da ostane u trci za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kvalitet i tradicija su na strani Armejaca. Na poslednjih pet međusobnih mečeva slavili su četiri puta, a jednom je bilo nerešeno. CSKA ne zna za trijumf na četiri poslednja meča (tri poraza i remi), tako da je vreme da prekine tu crnu seriju.

Leverkuzen se u minulom kolu popeo na treću poziciju koja garantuje direktan plasman u Ligu šampiona i teško je očekivati da je se lako odrekne. Da bi ostao na njoj potrebno je da pobeđuje i ovakve utakmice. Poslednja dva duela sa Kelnom je dobio, u Bundesligi je vezao sedam pobeda, a na prethodna tri gostovanja primio samo dva gola i ne bi smeo da ima problema da nastavi seriju.

Parižani su favoriti, u seriji su od tri pobede na svom terenu, moraju da slave kako ne bi dozvolili Lionu da se odlepi, ali... Domaći  je em umoran od puta u Barselonu, em oslabljen neigranjem suspendovanog Ibrahimovića i povređenog Tijaga Silve. U takvim okolnostima gosti mogu bar do gola. Uostalom, u seriji su od tri pobede, a i na prethodnom gostovanju na Parku prinčeva su uspeli da odole (2:2).

Porazom u prošlom kolu od Klub Briža Anderleht je napravio dva koraka unazad u borbi za titulu. Teška vremena su iza kluba iz Brisela. Da bi sačuvali teoriju kao saveznika u borbi sa Brižom saigrači Aleksandra Mitrovića moraju večeras da savladaju Kortrijk. Gosti imaju sjajnu sezonu iza sebe, ali pobeda Anderlehta ne bi smela da dođe u pitanje.

Bliža istorija nas je naučila da derbiji koji odlučuju o tituli ne obiluju golovima i šansama. Tome u prilog i odluka trenera crno-belih Zorana Milinkovića da na travu stadiona Rajko Mitić pošalje postavu bez klasičnog napadača. Sumnjamo i da će Crvena zvezda krenuti grlom u jagode, iako je domaćinu pobeda jedina opcija. Treba očekivati pravu šahovsku partiju u kojoj će, vrlo verovatno, odlučiti jedna greška.

Meč sa mnogo nepoznatih. Roma nikako ne može da pronađe formu iz prvog dela sezone, postigla je četiri gola u poslednjih pet mečeva i ugrozila plasman u Ligu šampiona. Ništa pohvalno ne može da se kaže ni o Interu. Vučica će imati veći motiv na Meaci i to je možda dovoljan razlog da hrabriji pokušaju da uhvate dvojku.

Prošle godine zbog neshvatljive greške Kolo Turea Liverpul je ostao bez pobede u Birmingemu, ali danas ne sme da kiksira. Crveni su kvalitetniji tim, jure mesto u Ligi šampiona, dobili su pet od poslednjih sedam prvenstvenih gostovanja i bodovi su im potrebniji. Vest Bromvič Albion je siguran u sredini tabele, ali kod kuće mu u poslednje vreme ne ide (dva vezana poraza), pa bi to mogli da iskoriste i izabranici Brendana Rodžersa.

Bez obzira što je reč o gradskom derbiju, Barselona je veliki favorit i s obzirom da ima „samo“ dva boda više od Reala od nje se očekuje trijumf i na ovom meču. I - odmah da razjasnimo - od Mesija, Nejmara i Suareza očekujemo golove, ali nije Espanjol bezopasan. Naprotiv, na poslednja četiri meča dao je bar po gol, jednom je i u jesenjem derbiju savladao Brava, pa ima osnova za igru na veliki broj golova sa obe strane.

Tim srpskog internacionalca Miloša Ninkovića ima praktično meč loptu u bori za opstanak. I to na svom terenu. Reklo bi se da je Evijan blagi favorit na ovom meču, ali u utakmici ovakve važnosti svašta je moguće. Bastija igra slabo u poslednje vreme, ali Korzikanci imaju kvalitet koji bi mogli večeras da demonstitraju. Valjalo bi preskočiti ovaj par.

Udineze trenutno ne može da ispadne i sada gleda kako da popravi utisak. Milan je u sličnoj situaciji, kako stvari stoje nema ništa od Evrope i on gleda kako da popravi utisak. Rasterećeni su i jedan i drugi, što može da donese bilo koji rezultat. Zebre su se u poslednje vreme pretplatile na iks pošto su na poslednjih šest duela čak četiri puta odigrale bez pobednika, dok su Rosoneri vezali dva remija, a veliko je pitanje da li na Udinama mogu do čitavog plena. Zato je najbolje da preskočite ovaj duel...

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

REZZIME DANA (subota): Častio vas čika Jokan, prodali vas Nemci i Liverpul

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015

Pročitajte ko vam je 25. aprila doneo novac, a ko je prodao....NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu. Ova rubrika nije povezana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.