PLIVANJE (EP): Srpska trojka bez polufinala

Izvor: Mondo, 23.Avg.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLIVANJE (EP): Srpska trojka bez polufinala

U iščekivanju nastupa Čabe Silađija u finalu na 50 metara prsno, srpski plivači u prepodnevnim časovima završili nastup već u kvalifikacijama na EP u Berlinu.

Foto: MN Press

Srpski plivači Boris Stojanović, Radovan Siljevski i Miroslava Najdanovski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale šestog dana takmičenja Evropskog prvenstva u Berlinu.

Boris Stojanović i Radovan Siljevski zaustavljeni su u kvalifikacijama trke na 50 metara slobodno.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />U veoma jakoj konkurenciji Stojanović je rezultatom 23,12 sekundi završio ukupno na 34. mestu, dok je Siljevski zauzeo 40. poziciju u vremenu 23,20 sekundi.

Najbolji rezultat zabeležio je Italijan Marko Orsi - 22,18 sekundi.

Takmičenje posle jednog nastupa završila je i Miroslava Najdanovski. Ona je u istoj disciplini, 50 metara slobodnim stilom u ženskoj konkurenciji ostvarila rezultat 26,26 sekundi i zauzela poslednje, deveto mesto u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a u ukupnom plasmanu ostvarila je 32. vreme.

Najbrža u kvalifikacijama bila je Šveđanka Sara Sjostrom, koja je deonicu isplivala za 24,38 sekundi.

U finalnoj trci 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu u Berlinu, od 17.30 časova, plivaće Čaba Silađi, koji je dan ranije u polufinalu zabeležio drugo najbolje vreme.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.