Ovo je mesec visokog napona: Šest večitih derbija za 12 dana i dva trofeja na talonu!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Apr.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je mesec visokog napona: Šest večitih derbija za 12 dana i dva trofeja na talonu!

Pored neizvesnosti za april je izvesna jedna stvar koju je u kultnom klipu spomenuo Đani Ćurčić: „Goreće Beograd, goreće Srbija“

Kažite lepšim polovinama da će tokom aprila biti u drugom planu, otkažite sve odlaske na koncertne i bioskopske premijere, nabavite dovoljnu količinu B vitamina i kokica, jer što bi rekao Momčilo Bajagić Bajaga ovo je vreme visokog napona! Dešavali su se u srpskom sportu frekventni periodi, učestali mečevi između beogradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikana, ali retko kada se dogodilo da za 12 dana na talonu budu dva trofeja i da o njima odlučuju Crvena zvezda i Partizan u direktnim okršajima.

Amerikanci imaju višedecenijsko martovsko ludilo, period kada se igra plej-of u univerzitetskoj košaraci, a nas očekuje veliki aprilski izliv emocija. Košarkaške sekcije crveno i crno-bele porodice 14.aprila će početi polufinalnu seriju odigravanje Jadranske lige, biće to sportska verzija igra sve ili ništa. Pobednik ide u Evroligu sa ozbiljnim šansama da se domogne trofeja regionalne lige, dok će poraženi biti u ozbiljnom prbolemu.

Serija počinje 14.aprila, a već 24 sata kasnije na programu je drugi meč. Uslediće tri dana pauze, a onda sledi kulminacija sezone. Teško je verovati da će jedna od ekipa završiti posao posle tri meča (igra se na tri pobede), pa bi serija mogla da traje do 22.aprila.... Dueli košarkaških sekcija i prethodnih sezona obilovali su tenzijom i zapaljivom atmosferom. Karkteri Duška Vujoševića i Nebojše Čovića garantuju da će tako biti i ovog puta, posebno jer oba tima u Evroligi vide sigurnu finansijsku luku, pozdrav sa neveselom situacijom u kojoj se snalaze pomoću „štapa i kanapa“.

Sigurni smo da ne postoji Delija ili Grobar koji bi „žrtvovao“ uspeh u košarkaškom dvoboju zarad sigurne u fudbalu. A nema sumnje da nas na stadionu Rajko Mitić 25.aprila očekuje 90 minuta posle kojeg će moći da se nasluti rasplet šampionske trke. U taj jedan meč staće sve. I pripreme, letnje i zimske. I ovosezonski potezi  uprave. I trenerske sudbine Nenada Lalatovića i Zorana Milinkovića. Naravno, postoji mogućnosti da se neko od večitih rivala oklizne pre 148.večitog derbija, i oduzmemu mu epitet sudbonosnog meča. Ali iskustva iz prethodnih godina nas uče da će najtrofejniji srpski klubovi rešiti pitanje prvaka u međusobnom okršaju...

Ishod je teško pretpostaviti. Zvezda je u regionalnom delu Jadranske lige delovala nedodirljivo, mada je Partizan slavio u poslednjem odmeravanju snaga. Sa druge strane crno-beli su u fudbalskom prvenstvu dugo lideri, a prethodnih godina su dobijali derbije koji su odlučivali o trofeju (uz ogradu da su uvek igrani u Humskoj)... Pored neizvesnosti još jedna stvar je zagarantovana. Što bi rekao Đani Ćurčić u legendarnom klipu: „Goreće Beograd, goreće Srbija“.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.