Izvor: B92, 09.Jun.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskar Šmit uspešno operisan

Najbolji brazilski košarkaš svih vremena Oskar Šmit uspešno se oporavlja od operacije tumora na mozgu.

Lekari bolnice u Sao Paulu su pre dve nedelje odstranili benigni tumor proslavljenom 53-godišnjem igraču, koji je izjavio da je imao sreće što sitacija nije bila još ozbiljnija.

Šmit je dodao i da je neko vreme imao tumor na mozgu, ali da nije bilo nikakvih simptoma koji bi ukazali na to. Na detaljne preglede je otišao tek pošto su se lekari zabrinuli kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se onesvestio i pao u kadi.

Šmit je predvodio reprezentaciju Brazila do zlatne medalje na Panameričkim igrama, kada su "karioke" u finalu pobedile selekciju SAD. Šmit je igrao na pet Olimpijskih igara i na 38 utakmica u proseku je davao po 28.8 poena.

Nju Džersi Netsi su želeli da ga angažuju 1984. godine, ali je on to odbio. Profensionalno je pestao da se bavi košarkom tek 26. maja 2003. godine u svojoj 45. godini. Igrao je u Brazilu, Italiji i Španiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSKAR ŠMIT PREŽIVEO OPERACIJU TUMORA NA MOZGU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 03:00

SAO PAULO - Najbolji brazilski košarkaš svih vremena Oskar Šmit kaže da se uspešno oporavlja od operacije tumora na mozgu...Lekari bolnice u Sao Paulu su pre dve nedelje odstranili benigni tumor proslavljenom 53-godišnjem igraču, koji je rekao da je "imao sreće što sitacija nije bila još ozbiljnija"...Šmit...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.