Četvrtak, 09.06.2011.

18:35

Oskar Šmit uspešno operisan

Najbolji brazilski košarkaš svih vremena Oskar Šmit uspešno se oporavlja od operacije tumora na mozgu.

Izvor: B92

Default images

Lekari bolnice u Sao Paulu su pre dve nedelje odstranili benigni tumor proslavljenom 53-godišnjem igraču, koji je izjavio da je imao sreće što sitacija nije bila još ozbiljnija.

Šmit je dodao i da je neko vreme imao tumor na mozgu, ali da nije bilo nikakvih simptoma koji bi ukazali na to. Na detaljne preglede je otišao tek pošto su se lekari zabrinuli kada se onesvestio i pao u kadi.

Šmit je predvodio reprezentaciju Brazila do zlatne medalje na Panameričkim igrama, kada su "karioke" u finalu pobedile selekciju SAD. Šmit je igrao na pet Olimpijskih igara i na 38 utakmica u proseku je davao po 28.8 poena.

Nju Džersi Netsi su želeli da ga angažuju 1984. godine, ali je on to odbio. Profensionalno je pestao da se bavi košarkom tek 26. maja 2003. godine u svojoj 45. godini. Igrao je u Brazilu, Italiji i Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: