Orlovi hvataju zalet: Odbojkaši pred više od 60.000 ljudi, košarkaši na Egipat

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" hvataju zalet: Odbojkaši pred više od 60.000 ljudi, košarkaši na Egipat

Subota je dan za "orlove" - košarkaši Srbije u 15.30 počinju takmičenje na Mundobasketu u Španiji protiv Egipta, odbojkaši će u Poljskoj od 20.15 igrati protiv domaće selekcije, i to na Nacionalnom stadionu pred 62.000 ljudi.

Utakmicom između Srbije i Poljske biće otvoreno Svetsko odbojkaško prvenstvo, i to na spektakularan način, u fudbalskoj atmosferi i ambijentu. Prema najavama organizatora, tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta, pa izabranicima Igora Kolakovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstoji težak zadatak protiv silno motivisanih domaćina.

"Mislim da smo svesni da je ovo istorijski meč, ne možemo izbeći situaciju da ćemo igrati pred 60.000 ljudi. Moramo što pre da potrošimo oduševljenje, da shvatimo da igramo veliki meč na otvaranju i da su bodovi važni. Pripremamo se kao za svaku utakmicu", rekao je u petak Kolaković.

Ostale utakmice Grupe A igraće se u Vroclavu, Srbija će u drugom kolu, 2. septembra igrati protiv Argentine od 13 časova, a u trećem kolu 4. septembra protiv Australije (16.30). U četvrtom kolu 6. septembra odbojkaši Srbije igraće protiv Venecuele (16.30), a u poslednjem, petom kolu 7. septembra protiv Kameruna od 20.15.

Ali, to je samo početak - četiri najbolje ekipe idu u novu grupnu fazu i igraju još četiri meča (Srbija se ukršta sa grupom u kojoj su SAD, Italija, Iran, Francuska, Portoriko i Belgija), u trećoj fazi se igraju još dva meča, pa slede polufinale i finale.

"Orlovi" su na prošlo Svetsko prvenstvo 2010. došli tiho i osvojili bronzu, i to pobedivši domaću selekciju Italije u meču za treće mesto, pa ne treba sumnjati u njihovu želju da i sada favoritima pomrse račune.

Sa druge strane, košarkaši se u Španiji pripremaju za duel sa Egipćanima, velikom nepoznanicom, ali u jedno ne sumnjaju - da će rival pružiti maksimum.  To je najavio i Amr Abuldkeir, selektor ove ekipe, dok selektor Aleksandar Đorđević ima sreću što će prvi protivnik biti baš oni, s obzirom na kadrovske probleme.

Izbacivanje Micova poremetilo je koncept igre, a kad se tome dodaju problemi koje imaju Nenad Krstić, Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić, Srbija će imati dosta problema da pruži maksimum protiv Francuske u nedelju od 15.30, u drugom kolu Mundobasketa. Uprkos tome, selektor Đorđević se trudi da prevaziđe te probleme.

"Želimo normalan pristup takmičenju, bez uspona i padova. Od igrača tražimo da vidimo vatru na terenu, lepu igru. Mi igramo timski, ne zavisimo od pojedinca, to su svi igrači shvatili. Svaki od igrača i nas ostalih podjednako deli teret", rekao je bivši šampion sveta.

Posle Egipta i Francuske, Iran će biti rival "orlova" u ponedeljak (15.30), sreda je rezervisana za duel sa Brazilom (18.00), dok će u četvrtak od 22.00 ekipa Aleksandra Đorđevića na megdan domaćoj ekipi Španije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.