Opet menjaju Antića

Izvor: RTS, 13.Sep.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet menjaju Antića

Ratne sekire se ponovo otkopavaju, FSS opet najavljuje smenu Radomira Antića. Prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić rekao je da je nezadovoljan igrom "orlova" u kvalifikacijama i najavio da će u sredu doći do konačne odluke. Mediji nagađaju da bi novi trener "orlova" mogao da postane Vladimir Petrović Pižon.

Primirje koje je trajalo skoro mesec dana, izgleda da će ustupiti mesto novom sukobu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čelnika Fudbalskog saveza Srbije i selektora "orlova" Radomira Antića.

Ovaj "hladni" rat koji još od završetka Mundijala opterećuje srpsku reprezentaciju ulazi u novi čin.

Posle remija sa Slovencima na Marakani u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo, prvi čovek srpskog fudbala, Tomislav Karadžić je izgleda krenuo u novi juriš na smenu Antića sa mesta selektora reprezentacije.

I ovaj put argumenti su jaki, Srbija nije dobro počela kvalifikacije, prvi bodovi su neočekivano izgubljeni, mesta za greške više nema.

U intervjuu za Pres, Karadžić je potvrdio da je nezadovoljan kako je ekipa otpočela novi kvalifikacioni ciklus, i da sa ovakvom igrom Srbija ne može pobediti ni Estoniju.

"Već sam rekao i ponoviću, ovako više ne ide. Mi u Fudbalskom savezu Srbije nismo zadovoljni rezultatima, igrom, načinom na koji se vodi reprezentacija. Potreban nam je snažan zaokret i to ćemo i uraditi u sredu na sednici Izvršnog odbora", rekao je Karadžić.

Mediji nagađaju da bi zamena Antiću mogao da bude bivši trener Crvene zvezde, Vladimir Petrović Pižon koji se trenutno nalazi na klupi rumunskog Temišvara. Pižon je već izrazio spremnost da preuzme "orlove", a za to treba da sačeka konačni "blagoslov" Izvršnog odbora FSS-a.

Izgleda da je sreda novi dan D za srpskog selektora kome treći put za nekoliko meseci nad glavom visi smena sa klupe "orlova". Ovim sukobom koji traje duže vreme atmosfera u srpskoj reprezentaciji je duboko narušena, što se na kraju vidi i bledim partijama na terenu.

Za manje od mesec dana "orlove" čekaju nova iskušenja u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat. Svaki naredni kiks Srbije skoro sigurno im zatvara vrata Evropskog šampionata. Konačan rasplet cele ove sage trebao bi da se do tada reši, jer nema više vremena za privremena rešenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alžir pronašao selektora

Izvor: S media, 13.Sep.2010

Čelnici Fudbalskog saveza Alžira imenovali su Abdelaka Benčiku za novog selektora reprezentacije...Benčika će na funkciji šefa stručnog štaba nacionalnog tima zameniti Rabaha Sadanea, koji je nedavno podneo ostavku...- Dovođenjem novog selektora želimo da ukažemo poverenje domaćem stručnjaku,...

Nastavak na S media...

RUMUNI ČEKAJU ANTIĆEV OTKAZ

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 08:07

Od otkaza ga dele časovi. Pitanje je dana kad će se zvanično objaviti vest o promenama na klupi reprezentacije Srbije, kada će Vladimir Petrović Pižon preuzeti odgovornost od Radomira Antića za sve što će se „orlovima“ dogoditi u kvalifikacijama za EP 2012. Predsednik FSS..Od otkaza ga dele...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.