Olimpijakos u finalu Evrolige

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos u finalu Evrolige

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti Evrolige, pošto su u polufinalu savladali ekipu CSKA sa 82:78. Miloš Teodosić pružio odličnu partiju, ali to nije bilo dovoljno da se odbrani finale od prošle sezone. U drugom polufinalu sastaju se Fenerbahče i Real Madrid.
Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su u prvom polufinalu u Istanbulu pobedili prvaka Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << CSKA sa 82:78 (12:18, 21:22, 27:24, 22:14).

Olimpijakos su do pobede predvodili Vasilis Spanulis, Kostas Papanikolau i Jorgos Printezis sa po 14 poena, dok je Vangelis Mancaris ubacio 12.
U ekipi CSKA najefikasniji je bio Miloš Teodosić sa 23 poena, dok je Nando de Kolo postigao 16, a Eron Džekson dodao je 12.
Moskovljani ni u četvrtom okršaju s ekipom iz Pireja na fajnal-foru Evrolige nisu uspeli da dođu do pobede. CSKA je gotovo tokom celog meča bio u vođstvu, ali tim Dimitrisa Itudisa i pored toga što je kontrolisao situaciju na terenu nije uspeo da se domogne finala i dođe u priliku da brani trofej osvojen prošle sezone.
Već u uvodnim minutima utakmice CSKA je stigao do osetnije prednosti koja je u drugoj četvrtini, najviše zahvaljujući raspoloženom Teodosiću, iznosila i 13 poena - 40:27. Olimpijakos se s dve brze trojke, Mancarisa i Dimitrijosa Agravanisa u završnici poluvremena vratio na jednocifren zaostak, pa je na poluvremenu zaostajao "samo" sedam poena - 33:40.

Tim iz Pireja je na početku drugog poluvremena zaigrao nešto bolje, ali je ulaskom Teodosića CSKA ponovo preuzeo kontrolu i ponovo došao do dvocifrene prednosti.
Olimpijakos je i treću deonicu završio na gotovo identičan način kao i drugu četvrtinu, s dve vezance trojke Agravanisa i Mancarisa, pa je došao na četiri poena zaostatka - 60:64.
Poslednja deonica donela je veliku borbu na parketu u kojoj je više sreće imao tim iz Pireja. Najzaslužniji za preokret Olimpjakosa bili su Spanulis i Erik Grin, koji su svoj tim povukli ka trijumfu preciznim šutevima s distance.
Teodosić je u poslednjem minutu utakmice poentirao za izjednačenje 76:76, ali je na drugoj strani Grin uzvratio istom merom i praktično već tada rešio utakmicu, koja je potom okončana u penal završnici.  
Olimpijakos će se u nedelju u finalu sastati sa boljim iz duela između Fenerbahčea i Real Madrida, dok će poraženi iz tog duela igrati za treće mesto protiv CSKA.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijakos preko CSKA do finala Evrolige

Izvor: Beta, 19.Maj.2017

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su večeras u prvom polufinalu u Istanbulu pobedili prvaka Evrope CSKA sa 82:78 (12:18, 21:22, 27:24, 22:14).Olimpijakos su do pobede predvodili Vasilis Spanulis, Kostas Papanikolau i Jorgos Printezis sa po 14 poena, dok je Vangelis Mancaris...

Nastavak na Beta...

TEODOSIĆ O KLjUČNOM ŠUTU ZA TRI POENA: Nije prvi put da promašim, ali nadam se da je poslednji

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2017

Jako je teško dobiti ekipu kao Olimpijakjos tri puta u sezoni. Nije opravdanje, izgubili smo od ozbiljne ekipe, kojoj želim puno sreće u finalu. Ostaje veliki žal, ali šta je tu je, rekao je Teodosić Srpski reprezentativac Miloš Teodosić odigrao je odličan meč, ali na...

Nastavak na Večernje novosti...

”Ivković Marko, Ivković Marko” grmelo na ulicama Istanbula (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2017, 18:23

Košarkaši Olimpijakosa savladali su u petak veče ekipu CSKA rezultatom 82:78 i tako se plasirali u finale Evroplige, što je za navijače grčkog kluba bio dodatan motiv za ponosnu šetnju ulicama Istanbula...A dok su prolazili njima u subotu prepodne, setili su se i ubijenog navijača Crvene zvezde...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.