Olimpija i Helios ne igraju ABA ligu

Izvor: MVP.rs, 26.Jul.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpija i Helios ne igraju ABA ligu

Dva slovenačka kluba nisu mogla da ispune uslove koji su od njih traženi.

Cirkus u ABA ligi se nastavlja. Nakon odluke da se ona sa planiranih 12 proširi na 14 klubova, nezvanično zbog Union Olimpije, iz kancelarije regionalnog takmičenja je stigao dopis da Olimpija i Helios Sans neće igrati na Jadranu u narednoj sezoni.

"Uprkos tome što je rok produžen, Union Olimpija nije bila u stanju da nam obezbedi garancije da će moći da ispuni finansijske obaveze koje >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << zahteva dobijanje pozivnice za narednu sezonu. U isto vreme, Helios nije mogao da garantuje da će poštovati raspored takmičenja u ABA ligi, ignorišući stav svih klubova da je regionalno takmičenje apsolutni prioritet u odnosu na sva ostala", navodi se u saopštenju ABA lige.

Upražnjena mesta biće popunjena na osnovu rezultata u domaćim ligama i koeficijenata država koje su njihovi klubovi ostvarili u ABA ligi u sezoni 2015/16. Klubovi koji bi naredne sezone trebalo da igraju u regionalnom takmičenju su: Crvena zvezda MTS, Partizan NIS, Mega Leks i FMP (Srbija), Cedevita, Cibona i Zadar (Hrvatska), Budućnost VOLI i Mornar (Crna Gora), MZT Skoplje Aerodrom (Makedonija), Krka (Slovenija) i Igokea (Bosna i Hercegovina).

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.