Oklahoma finalista

Izvor: RTS, 22.Maj.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oklahoma finalista

Košarkaši Oklahome plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu savladali Los Anđeles lejkers sa 106:90 i seriju završili sa 4:1 u pobedama. Boston je savladao Filadelfiju sa 101:85 i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Rasel Vestbruk, Kevin Durent i Džejms Harden drugu godinu uzastopno odveli su Oklahomu u finale Zapadne konferencije.

Epilog je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za neupućene neočekivan. Činjenica je da su na strani Lejkersa iskustvo i tradicija, ali u ovoj polufinalnoj seriji iskustvo je poraženo od mladosti. Čak 30 koševa Oklahoma je postigla iz kontranapada, a njeni igrači uhvatili su 14 lopti više od "jezeraša".

 

Takav kapital ne bi propustio ni slabiji tim od Oklahome koja je apsolutno zaslužila da se protiv San Antonija bori za ulazak u veliko finale.

Sa 28 poena Vestbruk je bio najefikasniji igrač pobedničkog tima, ali je, po opštem mišljenju, veći učinak imao Durent koji je, uz 25 koševa imao deset skokova i četiri asistencije. Njima se pridružio Harden sa 17 poena.

Kobi Brajant je bio ubedljivo najefikasniji akter utakmice sa 42 koša. Odlično je odigrao i Španac Pau Gasol čiji je učinak iznosio 14 poena i 16 uhvaćenih lopti, ali podbacio je Endrju Bajnam koji je postigao tek deset koševa.

Finalna serija Zapadne konferencije počinje u noći između nedelje i ponedeljka u San Antoniju.

Do treće pobede protiv Filadelfije Seltikse je predvodio krilni centar Brendon Bas sa 27 koševa, šest skokova, dve ukradene lopte i isto toliko asistencija. Već po običaju sjajnu partiju pružio je Kevin Garnet koji je utakmicu završio sa 20 poena, dok je Radžon Rondo upisao još jedan "dabl-dabl" - 13 koševa i 14 asistencija. Prvi strelac poraženog tima bio je Elton Brend sa 19 poena.

Naredna utakmica dva tima igra se u Filadelfiji u noći između srede i četvrtka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oklahoma se plasirala u finale Zapada

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2012

Košarkaši Oklahome plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu savladali Los Anđeles Lejkerse sa 106:90 i seriju završili sa 4:1 u pobedama.

Nastavak na Radio 021...

Oklahoma u finalu Zapada

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Maj.2012

Drugu godinu za redom Oklahoma će igrati u finalu Zapadne konferencije. Predvođeni Kevinom Durentom i Raselom Vestbrukom tim Tandera pobedio je L.A. Lejkerse 106:90 i došao do četvrtog trijumfa u seriji (ukupno 4:1).. U finalu Zapada očekuju ih San Antonio Sparsi, koji su sa 4:0 savladali L.A. Kliperse.. Vestbruk...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Oklahoma lako do finala Zapada

Izvor: Danas, 22.Maj.2012

Košarkaši Oklahome nisu imali milosti prema Los Anđeles Lejkersima i u petom meču u seriji ostvarili su pobedu rezultatom 106:90 za konačnih 4:1 i plasman u finale Zapadne konferencije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.