Odličan Peđa za vođstvo Nju Orleansa od 2:0 protiv San Antonija

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odličan Peđa za vođstvo Nju Orleansa od 2:0 protiv San Antonija

U drugoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Nju Orleans Hornets je jutros na svom terenu savladao San Antonio Spars sa 102:84 i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.



Prednost domaćeg terena drugi put iskoristio je i Detroit Pistons koji je pobedio Orlando sa 100:93 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i, takođe, poveo sa 2:0 u polufinalnoj seriji, ali Istočne konferencije.

Utakmica u Nju Orleansu bila je neizvesna samo do poluvremena koje je završeno vođstvo San Antonija 43:42. U trećem periodu, predvođen Krisom Polom i Predragom Stojakovićem, domaćin je deklasirao aktuelnog šampiona NBA lige. Rezultat tih 12 minuta, 36:18, najbolja je ilustracija igre oba tima.

Već u uvodnim minutama treće četvrtine Nju Orleans je napravio seriju od 10:0 koju su "trojkama" otvorili Stojaković i Moris Peterson. Stečenu prednost domaćin nije ispuštao do kraja utakmice i tako postao prvi tim od 2001. godine koji je protiv Sparsa poveo sa 2:0 u seriji.

Najkorisniji akter meča (MVP) Pol, utakmicu je završio sa 30 koševa i 12 asistencija, dok je Stojakovićev učinak iznosio 25 poena i šest skokova. Srpski košarkaš je, pritom, pogodio pet "trojki" iz sedam pokušaja i iskoristio sva četiri slobodna bacanja.

Peterson je bio treći strelac tima sa 12 koševa, dok je ovog puta podbacio Dejvid Vest koji je utakmicu završio sa svega 10 poena, ali se "izvadio" sa isto toliko skokova.

U poraženom San Antoniju bolji od ostalih bio je Tim Dankan sa 18 koševa i osam uhvaćenih lopti. Ovog puta podbacio je francuski as Toni Parker čiji učinak je iznosio tek 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Timovi se sada sele u San Antonio a naredna utakmica igraće se u noći između četvrtka i petka po našem vremenu.

Maksimalan učinak na svom terenu ostvario je i Detroit u duelu sa Orlandom. Do pobede 100:93 domaćine je p redvodio Čonsi Bilaps sa 28 koševa. Prave asistente imao je u Rašidu Valasu i Tajsonu Prinsu koji su ubacili po 17 poena, pri čemu je Prins imao i 10 uhvaćenih lopti, odnosno pet asistencija. U poraženom Orlandu "odskakao" je Dvajt Hauart sa 22 koša i 18 uhvaćenih lopti.

Naredna utakmica igra se u Orlandu u noći između srede i četvrtka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Stojaković i Hornetsi bolji od šampiona

Izvor: Mondo, 06.Maj.2008

Nju Orleans Hornetsi ponovo su preslišali aktuelne šampione i stigli na pola puta do plasmana u finale Zapadne konferencije. Predrag Stojaković i njegovi 'stršljenovi' ovog puta pobedili su San Antonio rezultatom 102:84 (u prvoj utakmici pre dva dana rezultat je bio 101:82) i tako postali prvi tim...

Nastavak na Mondo...

Peđa trojkama zatrpao šampione NBA

Izvor: 24sata, 07.Maj.2008, 01:37

Peđa Stojaković ponovo rešeta! Pred oko 20.000 navijača sa 25 koševa i pet trojki imao je ključnu ulogu u pobedi Nju Orleans Hornetsa koji su trijumfom nad San Antonio Sparsima (102:84) poveli sa 2:0 u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije NBA. Identično vođstvo sada imaju i košarkaši Detriot...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.