Odlazak genija koji je stvorio Španiju kakvu znamo: Preminuo Luis Aragones

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak genija koji je stvorio Španiju kakvu znamo: Preminuo Luis Aragones

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije i jedan od najzaslužnijih za stil igre koji je "crvenoj furiji" doneo titule evropskog i svetskog vladara, Luis Aragones, preminuo je u 75. godini.

Ovaj fudbalski čudotvorac je otpočeo "zlatnu eru" uspeha španske selekcije osvajanjem šampionata Evrope koje je održano 2008. u Austriji i Švajcarskoj.

Nije mu bilo lako, jer je trpeo silne kritike medija kada je iz reprezentacije odstranio igrače poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Raula ili Mičega Salgada, a šansu dao mladima - inistirajući uvek i svuda da se igra kratkim dodavanjima, baš onako kako to i Barselona ume da čini.

Kada je postavio temelje nove "crvene furije", kormilo je predao Visenteu del Boskeu, koji je sa Španijom potom osvojio šampionat planete u Južnoj Africi 2010, a 2012. i prvenstvo Evrope u Ukrajini i Poljskoj

Luis Aragones je u karijeri trenirao Atletiko Madrid, Betis, Espanjol, Barselonu, Sevilju, Ovijedo, Majorku, Valensiju i, na kraju, od 2008. do 2009. ekipu turskog Fenerbahčea.

Kao igrač je za Atletiko, kome je kao trener doneo titulu 1977, odigrao 372. utakmice i postigao 172 gola, dok je za Španiju nastupao u 13 navrata.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odlazak genija koji je stvorio Španiju kakvu znamo: Preminuo Luis Aragones

Izvor: Dzungla.org, 01.Feb.2014

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije i jedan od najzaslužnijih za stil igre koji je „crvenoj furiji“ doneo titule evropskog i svetskog vladara, Luis Aragones, preminuo je u 75. godini.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.