Novi neredi u Egiptu, ubijen dečak

Izvor: B92, 25.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi neredi u Egiptu, ubijen dečak

Dva meseca posle velike tragedije na meču Al Masri - Al Alhi, navijači tima iz Port Saida sukobili su se sa egipatskom policijom.

Nekoliko hiljada pristalica Al Masrija protestovalo je zbog suspenzije njihovog kluba povodom nereda na utakmici prošlog meseca. Lekari su saopštili da je jedan 13-godišnjak ubijen, a još 68 osoba je povređeno.

Neredi su počeli još u petak kada je Fudbalski savez Egipta zvanično suspendovao Al Masri na dve sezone i zatvorio stadion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tri godine zbog nereda na utakmici 1. februara na kojoj je 73 ljudi poginulo.

To je najgori događaj na fudbalskim terenima u poslednjih 15 godina, a uzroci još uvek nisu sasvim jasni. Ulični neredi kulmunirali su kasno uveče u subotu, kada je ponovo nekoliko hiljada huligana izašto na ulice da se obračuna sa vojskom.

Egipatski vojnici su upotrebili suzavce i pucali u vazduh kako bi rasterali pristalice kluba. Očevici kažu da su demonstranti palili gume i blokirali glavne ulice pre nego što su došli do sedišta gradske uprave u koje su želeli da uđu.

Međutim, u tome su ih sprečile vojska i policija. Prethodnih dana su porodice uhapšenih huligana&nbsp; mirno protestvovale, ali su se pretvorili u prave nerede.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEČAK UBIJEN U NOVIM FUDBALSKIM NEREDIMA U EGIPTU

Izvor: Kurir, 25.Mar.2012

Trinaestogodišnji dečak poslednja je žrtva sukoba navijača egipatskog kluba Al Masrija i policije zbog suspenzije ovog kluba..KAIRO - Trinaestogodišnji dečak poslednja je žrtva novih navijačkih nereda koji su izbili u petak uveče na meču Al Masri – Al Alhi, kada su se navijači tima iz...

Nastavak na Kurir...

Novi neredi u Egiptu: Poginuo dječak

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2012

Dva mjeseca nakon velike tragedije na meču Al Masri - Al Alhi u egipatskom prvenstvu, navijači tima iz Port Saida sukobili su se sa vojskom i policijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.