Novi bolid daće im krila

Izvor: RTS, 06.Feb.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bolid daće im krila

Ekipa Red Bula predstavila u Engleskoj novi bolid, pod oznakom RB8. Red Bul brani titulu u konkurenciji timova, dok će Sebastijan Fetel pokušati ponovo da osvoji titulu prvaka sveta u pojedinačnoj konkurenciji.

Svetski šampion u Formuli 1, ekipa Red Bula predstavila je danas u svojoj bazi u engleskom Milton Kejnsu novi bolid za predstojeću sezonu, u kojoj će za ovu ekipu voziti Sebastijan Fetel i Mark Veber.

Fetel je prošle sezone osvojio šampionsku titulu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 122 boda više od drugoplasiranog Džensona Batona iz Meklarena.

"Gledajući nove bolide, znam da mehaničari nisu imali mnogo prostora da se 'igraju'. Prethodne dve godine bilo je dosta promena na bolidima, pa ćemo videti kako će ove sezone sve da funkcioniše", kazao je Fetel novinarima na predstavljanju novog bolida.

Red Bul će pokušati da nadmaši rezultat iz 2011, u kojoj su vozači ovog tima odneli 12 pobeda na 19 trka. Novi bolid prvi će testirati Mark Veber sutra na stazi u španskom Herezu.

"Naši ciljevi su jasni, pokušhacemo da odbranimo titule u obe konkurencije na isti način na koji smo to radili i u prethodne dve sezone", rekao je prvi čovek ekipe Kristijan Horner.

On je dodao da je tim prošle godine postavio izuzetno visoke standarde.

"Uvek pokušavamo da napravimo korak napred, na svim poljima želimo budemo bolji", dodao je Horner.

Nova sezona Formule 1 počeće 18. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Red Bul predstavio bolid za novu sezonu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2012

MILTON KEJNS - Svjetski šampion u Formuli 1, ekipa Red Bula, predstavila je danas u svojoj bazi u engleskom Milton Kejnsu novi bolid za predstojeću sezonu, u kojoj će za ovu ekipu voziti Sebastijan Fetel i Mark Veber.

Nastavak na Nezavisne Novine...

RED BUL PREDSTAVIO NOVI BOLID

Izvor: Kurir, 06.Feb.2012

Red Bul će pokušati da nadmaši rezultat iz 2011, u kojoj su vozači ovog tima odneli 12 pobeda na 19 trka. Novi bolid prvi će testirati Mark Veber na stazi u španskom Herezu. ..MILTON KEJNS - Svetski šampion u Formuli 1, ekipa Red Bula predstavila je svojoj bazi u engleskom Milton Kejnsu novi bolid...

Nastavak na Kurir...

F1: Bikovi pokazali svoje "rogove"

Izvor: Nacionalna klasa, 07.Feb.2012, 01:37

Ekipe Red Bul i Toro Roso su danas predstavile svoje bolide za 2012. godinu. Šampionska ekipa od prošle godine, ekipa Red Bula, bolid je predstavila online, dok je sestrinska ekipa, Toro Roso, svog "bika" predstavila na stazi Herez.

Nastavak na Nacionalna klasa...

Red Bul predstavio novi bolid, Fetel ne očekuje novu dominaciju

Izvor: Blic, 07.Feb.2012

Svetski šampion u Formuli 1, ekipa Red Bula, predstavila je u svojoj bazi u engleskom Milton Kejnsu novi RB8 bolid za predstojeću sezonu, u kojoj će za ovu ekipu voziti Sebastijan Fetel i Mark Veber...Fetel je prošle sezone osvojio šampionsku titulu sa 122 boda više od drugoplasiranog Džensona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.