Nisam znao ko je, ali sada bih igrao samo za Željka Obradovića: Neverovatan izliv emocija košarkaša Fenerbahčea prema srpskom treneru

Izvor: Telegraf.rs, 02.Nov.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam znao ko je, ali sada bih igrao samo za Željka Obradovića: Neverovatan izliv emocija košarkaša Fenerbahčea prema srpskom treneru

O veličini i kvalitetima Željka Obradovića suvišno je pričati, mada nije na odmet, s vremena na vreme, podsetiti kakvog trenera imamo. Često ne moramo mi o tome da pričamo, jer mi dobro znamo ko je Željko, pa nam zato sjajno zvuče priče onih koji su samo površno poznavali najtrofejnijeg trenera Evrope, ili ga nisu poznavali kao što je to slučaj sa centrom Fenerbahčea Ekpe Judom.

Amerikanac, koji je prethode sezone pojačao tim našeg trenera, do tog trenutka, kaže, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << imao predstavu ko je Obradović, ali sada, godinu i po dana kasnije, o njemu priča bajke.

Ovo je njegov utisak o Obradoviću i vredi ga pročitati. Judo, priču za "Eurohoops", počinje ovim rečima "Šta god taj čovek želi od mene - dobiće", pa nastavlja:

- Obradović je ključni razlog što sam povratio žar, što ponovo igram kao nekad. Pre nego što sam potpisao za Fenerbahče, nisam imao pojma ko je taj čovek. Nisam znao ništa o njegovoj igračkoj karijeri, ranom ulasku u trenerske vode, titulama, njegovim treninzima i njegovom statusu najtrofejnijeg trenera Evrope. Recimo samo da sam o svemu tome saznao vrlo brzo.

Judo, bivši igrač Golden Stejta, Milvokija i Klipersa, prisetio se početaka u Feneru i prvog susreta sa srpskim trenerom.

- Od prvog dana u Istanbulu imamo sjajan odnos. Od tada ga analiziram, i mnogi bi trebalo, jer samo tako možete shvatiti njegovu veličinu. Omogućio mi je da ponovo budem agresivan i povratio sam samopouzdanje. Osećam se kao da mogu da igram protiv bilo koga. Sem toga što je sjajan motivator, i neverovatan je stručnjak. U životu nisam video da neko tako planira igru i "crta" akcije. Ako jednog dana postanem trener definitivno ćete videti njegov rukopis. Obradović je temperamentan trener, perfekcionista, i povrh svega toga, obožavana osoba. Kada ga vidite na slici, deluje vam kao neko sa kim se nije šaliti, i jeste tako za neke, ali je za druge on najbolji na svetu.

Koliko je Obradović impresionirao Judoa govoore i njegove sledeće reči:

- Jedan od mojih starih prijatelja Keron Batler (NBA košarkaš) umeo je često da kaže: "Obrati pažnju šta ti on/ona pričaju, a ne ton kojim ti se obraćaju". Moje iskustvo me je naučilo da, čak i kad trener podigne glas, to radi da bi ohrabrio igrače. Zvuči čudno, ali to mi pomaže. Ne postoji niko za koga bi radije igrao od Obradovića (možda moj trener iz srednje škole). Samo oni istinski košarkaški umovi znaju ko je Obradović, ali oni najbolji veruju da je on jedan od najboljih trenera svih vremena, nevezano za geografsko područje.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ekpe Judo otvorio dušu: Nisam imao pojma ko je Željko, a onda sam shvatio da je najbolji! Ne postoji trener za kojeg bih radije igrao

Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2016

"On je vatren trener, vođa, perfekcionista. A iznad svega - čovek kojeg moraš da voliš. S njim nema igre. Nekome je to strašno, a drugi to vole", kaže centar Fenera..Zvanični sajt Evrolige često je bio mesto gde su košarkaši pisali svoje blogove, sumarali utiske ili najavljivali neki veliki...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.