Nemoć Lejkersa protiv San Antonija, Peković nedovoljan za kraj crne serije Minesote

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoć Lejkersa protiv San Antonija, Peković nedovoljan za kraj crne serije Minesote

Duel dve ekipe koje pretenduju na trijumf u Zapadnoj konferenciji i učešće u velikom NBA finalu pripao je San Antoniju čija je pobeda od 112:91 na terenu Lejkersa ne samo najteži ovosezonski poraz ekipe iz Los Anđelesa već ujedno i poruka ostatku konkurencije da se veterani Sparsa uopšte ne šale.

Lejkersi su nastupili bez svoje glavne zvezde, Kobija Brajanta kog je trener Majk Braun rešio da ne umara previše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u finišu sezone u kojoj je uveliko obezbeđeno učešće u plej-ofu. Ipak, to što se Brajant oporavlja od povrede nije smetalo Lejkersima da bez njega, a do meča sa Sparsima, dobiju četiri od pet utakmica. Ovoga puta ispostavilo se da je potrebno mnogo ne bi li se savladao San Antonio.

Ionako dobru igru gosti iz Teksasa su krunisali serijom od 18:0 u drugoj četvrtini, a kada se na to nadovezalo i sedam izgubljenih lopti domaćih u toj deonici, postalo je jasno da se sprema debakl. Do njega se i stiglo uz odličnu partiju Tonija Parkera, koji je uz 13 asistencija imao 29 poena, pogodivši 14 od 20 šuteva dok su ga (neuspešno) čuvali Rejmon Sešns i Stiv Blejk. Tim Dankan je dobio duel u reketu sa Bajnamom, koji jeste postigao više poena (21 naspram 19) ali je zato veteran Sparsa pomogao da ekipa sa njim na parketu napravi 28 poena razlike, dok je Bajnam uspeo da "pomogne” Lejkersima tek toliko da, dok je on u igri, daju 22 poena manje od rivala.

Daleko napetije je bilo u Njujorku, gde su Niksi uz tripl-dabl učinak Karmela Entonija, koji je meč završio sa 35 poena, 12 skokova i deset asistencija, savladali Boston Seltikse sa 118:110. Kod gostiju je briljirao Pol Pirs sa 43 poena, Garnet je ubacio 20, Rondo je ponovo imao dvocifren broj asistencija, 13 koliko i poena, a Saša Pavlović je za 16 minuta na parketu "keltima” pomogao sa po dva skoka i "krađe” te jednom asistencijom.

Ipak, čak 19 trojki Niksa, za koje su po 25 poena postigli Džej-Ar Smit i Stiv Novak, bilo je previše za Seltikse, za koje nije igrao najbolji NBA šuter za tri poena, Rej Alen koji je propustio i peti meč.

Sa druge strane, niz mečeva bez pobede nastavila je Minesota. Po 11. uzastopni put Timbervulvsi su teren napsutili pognutih glava, a za to se ovoga puta pobrinuo Memfis koji je kao gost došao do rezultata 84:91. I dok je Gej predvodio "grizlije” sa 28 poena, isto toliko je za Minesotu ubacio portorikanski šuter Barea, a Nikola Peković bio je jedina preostala svetla tačka u domaćoj ekipi sa 16 poena i 11 skokova.

Ni ovoga puta njemu pod obručima nisu pomagali povređeni Kevin Lav i Darko Miličić, a kako i Rikija Rubija neće biti do kraja sezone, za Minesotu će narednih desetak dana do kraja ligaškog dela takmičenja proći u stilu "Moramo li kroz ovo da prolazimo?”.

Rezultati:

Filadelfija - Indijana 97:102

Detroit - Klivlend 116:77

Njujork - Boston 118:110

Minesota - Memfis 84:91

LA Lejkers - San Antonio 91:112

Povezane vesti: Radmanović dvocifren, Lebron ubacio 51 poen, Mekdajs uz sirenu srušio Lejkerse /video/

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najubedljiviji poraz Lejkersa u sezoni

Izvor: Beta, 18.Apr.2012

BEOGRAD, 18. aprila 2012. (Beta) - Košarkaši San Antonija pobedili su u noći izmedju utorka i srede kao gosti Los Andjeles Lejkers sa 112:91 i tako domaćinu naneli najubedljiviji poraz ove sezone u američkoj NBA .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.