Neki novi NBA: preporod Jute i Njujorka, pad Oklahome i Lejkersa, Brajant čestitao Dragiću

Izvor: Blic, 21.Mar.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neki novi NBA: preporod Jute i Njujorka, pad Oklahome i Lejkersa, Brajant čestitao Dragiću

NBA liga polako dobija one nove obrise na koje su brojni ljubitelji košarke poodavno čekali: favoriti više nisu sigurni pobednici baš svakog meča u kome nastupaju, a neke nove, podmlađene ekipe, sve češće iz uloge autsajdera prerastaju u senazciju. To je trenutno slučaj sa Njujorkom, koji je ostvario i četvrtu pobedu od poremen trenera, ovoga puta nad Torontom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 106:87, ali i Jutom, koja je svoj četvrti trijumf u nizu ostvarila protiv najboljeg tima lige, Oklahoma sitija, sa 107:104.

Prošle nedelje Niksi su bili isprašeni u duelu sa Filadelfijom, u sredu ih je napustio trener D'Antoni, a već otipisanu ekipu koju je, činilo se samo na kratko sjajno predvodio Džeremi Lin, potpuno je preporodio strateg Majk Vudson. Pod njegovom komandom Njujorčani ne znaju za poraz, u timsku igru uklopile su se glavne zvezde, Amari Stodemajer i Karmelo Entoni, a na sve to - došla je i sjajna odbrana. Zato i ne čudi što je održana lekcija ne baš sjajnom Torontu.

"Baš smo se zabavljali. I to onako, kako i dolikuje. Sjajno je ovo što nam se dešava, idemo u pravom pravcu", rekao je Stodemajer koji je uz 22 poena imao i 12 skokova u meču u kome je Lin pomogao Niksima sa 18 poena i 10 asistencija.

Oklahoma je natrčala na tvrd orah u Solt Lejk Sitiju, jer je Juta do pobede stigla odličnom odbranom na zvezdama rivala i to kada je bilo najpotrebnije. Pol Milsap je ubacio 20 poena, povratnik u ekipu posle odsustva zbog smri člana porodice Al Džeferson dodao je tome 16 svojih, a Devin Heris 15 poena za "džezere" koji su meč rešili serijom 10:4 na kraju.

"Ne valja. Jeste da su oni odigrali sjajnu odbranu, i na tome im svaka čast, ali ne smem baš da dozvolim da kao jedan od glavnih igrača promašim svih sedam šuteva u poslednjoj četvrtini", rekao je Kevin Durant, strelac 18 poena za Oklahomu čiji je najbolji strelac bio Rasel Vestbruk sa 23.

Na ovom meču viđen je jedan od najlepših poteza u poslednje vreme, probacivanje rivalu lopte kroz noge i potom postizanje koša. U glavnoj ulozi - plejmejker Jute Džamal Tinsli.

Sa druge strane, momak ponikao u Jadranskoj ligi presudio je Lejkersima. Goran Dragić, 25-godišnji slovenački reprezentativac, bio je koban po Kobija Brajanta i ekipu iz Los Anđelesa koja je u Hjustonu izgubila sa 107:104. Devet poena razlike gubili su domaći "Roketsi" pet minuta pre kraja, a onda je usledio njihov preokret. Začinio ga je Dragić trojkom koju je ubacio 28 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, a od tog pogotka momka koji je uz 16 poena imao i 13 asistencija - Lejkersi se nisu oporavili.

"Pravio nam je Dragić probleme još dok je igrao za Feniks. Kada god bi ušao sa klupe u plej-ofu, bila je to neka potpuno nova ekipa naspram nas. Izrastao je u stvarno jezivog igrača", rekao je Brajant koji je po završetku utakmice prišao Dragiću da ga pozdravi na sredini terena.

"Nije to bio nikakav poseban susret. Jednostavno mi je prišao, rekao 'Dobra partija, srećno'. Ništa specijalno", rekao je skromno Dragić, momak koji je svoje bekovske sposobnosti u Jadranskoj ligi prvo vežbao igrajući za Slovan (2004-2006), a potom i jednu sezonu za Olimpiju (2007/2008). Protiv naših najuspešnijih košarkaških klubova nije bio košgeterski raspoložen kao protiv Lejkersa: Partizanu je prosečno davao po 14 poena dok je igrao za Olimpiju a 13 dok je nosio dres Slovana, dok je protiv Zvezde imao prosek od 13,7 poena po nastupu.

Rezultati:

Indijana - LA Klipers 102:89

Majami - Feniks 99:95

Njujork - Toronto 106:87

Hjuston - LA Lejkers 107:104

Juta - Oklahoma Siti 97:90

Sakramento - Memfis 119:110

Portland - Milvoki 87:116

Povezane vesti: NBA potez iz bajke: probacio rivalu loptu kroz noge i dao koš /video/ Loša noć za NBA favorite, pali i Oklahoma i Majami Kako je anonimni košarkaš postao NBA zvezda i naterao Kobija da mu se pokloni Neverovatni Lin heroj trijumfa Niksa nad Lejkersima, Kris Pol brži od sirene Memfis zaustavio Brajanta i Gasola, Niksi kao u najboljim danima
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBA: Samo Milvoki uspešan gost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012

NJUJORK -..U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros je odigrano sedam utakmica a jedinu pobedu na gostujućem terenu ostvario je Milvoki savladavši Portland sa 116:87...Rezultati:..Indijana - L.A. Klipers 102:89..Njujork - Toronto 106:87..Majami - Finiks 99:95..Hjuston...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.